Oppskrifter restemat
Rester av spekemat blir til disse rettene
Jordskokksuppe med spekeskinke
Fremgangsmåte
- Skrell 8 jordskokker og legg dem i en kjele. Tilsett vann til det dekker og hell i så mye fløte at væsken blir hvit.
- Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikke salt. La det koke til jordskokkene er møre. Ta vare på kokevannet.
- Legg jordskokkene over i foodprocessor sammen med litt smør, og kjør til glatt mos.
- Hell mosen i kjelen og spe med kokevannet til passe suppekonsistens. Smak til med salt og pepper.
- Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver og stek dem sprø i litt olje.
- Fordel suppen i fire varme tallerkener og legg rikelig med spekeskinke i strimler, finstrimlet persille, ristede pinjekjerner og sprøstekte jordskokker i suppen. Legg noen tynne flak parmesan rundt om i suppen.
- Rist loff, smør pesto på og server pestotoast ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Blomkål med ostesaus og spekeskinke
Fremgangsmåte
- Kok blomkålhodet såvidt mørt i lettsaltet vann.
- Skjær spekeskinken i strimler.
- Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper.
- Rør til slutt inn revet ost og hakket kruspersille og gressløk.
Tips:
For mest mulig smak, bruk en hard lagret ost av typen parmesan, pecorino eller en av de mange gode norske harde ostene.
Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på strimlet spekeskinke og kruspersille.
Tips:
Om du ønsker, kan du bytte ut spekeskinken med bacon.
Se alt det gode du kan lage med blomkål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Salat med stekt spekeskinke
Fremgangsmåte
- Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter. Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. '
- Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.
- Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter. Ta skinken ut og avkjøl.
- Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.
- Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje,. Smak dressingen til.
- Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper.
Server med godt brød til.
Knasende sprø oppskrifter med salat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Spagetti med spekeskinke
Fremgangsmåte
- Skjær hvitløk i løvtynne skiver. Fres dem i en gryte med olivenolje.
- Riv skiver av spekeskinke litt opp.
- Fres dem forsiktig i en panne. Legg dem på et kjøkkenpapir for å tørke.
- Kok spagetti etter anvisning på pakken og hell den over i den varme gryten med olivenolje og hvitløk.
- Dryss deretter de lune spekeskinkebitene over det hele og bland forsiktig.
- Serveres varmt med finhakket basilikum, et dryss parmesanost og kvernet pepper.
- En tomatsalat ved siden av er ekstra godt og friskt.
Her finner du flere deilige pastaoppskrifter
Alt du behøver å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Omelett med brokkoli, spekeskinke og ruccola
Fremgangsmåte
- Del opp brokkolien i små buketter og kok dem til knapt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dem renne av seg.
- Pisk sammen egg, vann og salt. Smak til med nykvernet pepper.
- Smelt smør i en middels varm panne og hell i røren. Legg på ferdig kokt brokkoli og tomatbåter.
- Dryss revet ost på toppen. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet og osten har smeltet.
- Server eggepannen med skiver av spekeskinke og ruccolasalt.
- Godt brød og en større salat er perfekt tilbehør dersom du serverer omeletten som middag.
Tips: For en perfekt omelett kan du sette hele pannen inn i stekeovnen på ca 200 grader til toppen har satt seg og er gylden.
Pass bare på at håndtaket tåler varmen.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Omelett med spekeskinke og gressløk
Fremgangsmåte
- Visp sammen egg, vann, salt og pepper.
- Pannen må være så varm at smøret freser når det slippes i. Hell i røren og trekk den inn mot midten etter hvert som den stivner.
- Legg ost og gressløk på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet og legg spekeskinkeskivene over.
- La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over.
- Server nylaget omelett med småtomater og gjerne brød og salat.
Tips: Du kan bytte ut spekeskinke med det du har i kjøleskapet. Omelett er den perfekte ramme for rester!
Tips2: Riv over parmesan eller annen vellagret ost. Det gir mye ekstra smak.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Potetsalat med kremost og spekeskinke
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær de kokte potetene i biter.
- Ha kremosten i en bolle og rør den glatt.
- Rør inn kesam og tilsett sennep til slutt sammen med finhakket vårløk og sjalottløk.
- Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
- Tilsett potetene og bland forsiktig.
- Pynt med frisesalat.
Tips:
Du kan godt bruke rømme i stedet for kesam.
Prøv en av de andre gode oppskriftene på potetsalat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
83 POENG
-
78 POENG