Penne med fløte og røkelaks - Penne, Panna e Salmone
Apéritif

Penne med fløte og røkelaks - Penne, Panna e Salmone

Denne moderne retten er populær over hele Italia. De tre hovedingrediensene passer godt sammen, og retten er rask og enkel å lage.

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i en kjele med saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
  2. I mellomtiden klipper du laksen i tynne strimler, ca ½ cm brede.
  3. Dra bladene av kvistene med timian.
  4. Smelt smøret i en stor kjele. Rør i fløten og ca ¼ av laksen og timianen. Smak til med salt og pepper.
  5. Varm forsiktig opp i 3-4 minutter under stadig omrøring. La det ikke koke. Smak til sausen.
  6. Hell vannet av pastaen og bland i sausen. Serveres straks i fire oppvarmede skåler, med resten av laksen og timianen samt kapers på toppen. 

Tips: For ekstra smak bruker du matfløte eller kremfløte.

Tips: Du kan godt bytte ut timian med estragon. 

Her finner du flere deilige pastaretter

Alt du trenger å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her