Tørkede aprikoser er aller best å bruke i denne gryta siden de går ikke i oppløsning med en gang, men holder formen fram til kjøttet er kokt. Sødmen er dessuten mer intens i tørket enn fersk frukt, og sødme samt syrlighet trengs i møte med krydderne i denne retten.
Dagens rett

Foto: (Teleginatania)
Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.
29 Mars 2025 - 00:00
Arabiskinspirert aprikosgryte med lam

Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i 2 cm store biter.
- Finhakk løk, hvitløk. Skrell og riv gulrøttene og sitronskallet grovt. Ta vare på sitronsaften.
- Del aprikosene i to om de er store.
- Brun kjøttet raskt i små porsjoner på sterk varme i en jerngryte. Ta ut kjøttet.
- Fres løk og hvitløk.
- Tilsett gulrot, aprikos, spisskummen/baharat og chilipulver, og la det steke videre på svak varme i 2-3 minutter.
- Tilsett kjøttet i gryten.
- Hell over kraft, legg i laurbærblad og sitronskall, både saft og skall.
- La gryten trekke på svak varme i ca. 40-45 minutter til kjøttet løsner når du tar på det med en gaffel.
- Smak til med salt og pepper. Server couscous til.
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå