Pasta med fersk og røkt ørret
Foto: Esten Borgos

Pasta med fersk og røkt ørret

Pasta og ørret passer svært godt sammen. Både med røkt og fersk fisk sammen med pasta får du et supert måltid.

Fremgangsmåte

Kok pastaen et par minutter kortere enn anvisning på pakken i godt saltet vann.

Skjær ørretfileten i små terninger og den røkte ørreten i strimler.

Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.

Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.

Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen. Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.

La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.

Sitronsausen:
Vask sitron og riv av det gule skallet. Kok opp matfløte med sitronskall og la det småkoke et par minutter.

Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.

Tilsett sausen og halvparten av den røykte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker.

Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server pastaen med resten av den røkte ørreten og finhakket gressløk over.

Tips: Her kan du gjerne bruke annen type pasta slik som spagetti, linguini, pappardelle eller tagliatelle.

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her