Egg er en allsidig råvare som man kan lage de lekreste retter av. Nedenfor finner du noen av de mange eggerettene i vår store kokebok.
For noen år siden ble holdbarhetsgrensen på egg redusert fra 45 til 28 dager på grunn av EU-direktiver, som har ført til at de eggene du finner i butikkhyllene er av prima kvalitet. Det er derimot ingen fare å spise egg som har gått over datostemplingen.
Rått uten problem
Mens det i andre land har vært problemer med salmonella i egg, er vi forskånet fra det her til lands. I Norge har vi svært høy kvalitet på eggene våre. Derfor kan vi uten problem bruke egg i så vel behandlet som rå form.
Bløtkokte eller posjerte egg er utrolig godt, for ikke å snakke om den rå eggeplommen som er obligatorisk på Biff tartar.
La oss heller ikke glemme pannekakene som er alles favoritt ung som gammel!
Gode pannekakeoppskrfiter finner du her
I matlagingen har egg en hel rekke spesielle egenskaper som gjør det til et tryllemiddel.
Ingen kake uten egg
Det gir smak og farge, hever, tykner, binder, blanker, og er i tillegg egget sterilt innpakket i verdens mest naturlige emballasje!
Egg er næringsrikt, og inneholder alle livsnødvendige næringsstoffer, unntatt vitamin C.
Romtemperert best
Eggets egenskaper er best når egget er romtemperert. Da får du pisket inn mer luft i sukkerbrødet, og de piskete eggehvitene holder seg stive lengre.
I kakebaksten er egg en av de aller viktigste ingrediensene og du finner de lekreste kaker og tilbehør i vår seksjon Ukens kake.
Selvfølgelig har vi i Apéritif mer enn 1750 flotte oppskrifter med egg, og her har vi funnet frem noen av de beste.
Ved å gjennomføre et enkelt søk i vår kokebok på nettopp egg, vil du finne fristende oppskrifter innen en rekke forskjellige kategorier.
Klikk da bare inn på din favoritt og overrask familien med en fabelaktig eggekreasjon i dag!