Det har vært et godt tyttebærår i år - og har du vært en av de iherdige, er det fullt lovlig å bruke av godsakene allerede nå. I denne kaken er det ikke så mye som skal til for å sette preg, for her er det så mye annet godt som bidrar.
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.
Aase E. Jacobsen
14 November 2024 - 11:00
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker luftig. Tilsett surmelk.
- Bland de tørre ingrediensene og vend ned i røren.
- Rør inn smøret og tyttebærene.
- Hell røren i en langpanne med smurt og strødd bakepapir.
- Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter.
- Hvelv kaken på bakepapir. Avkjøl.
- Glasur: Bland osten med melis og vaniljesukker, og smør over kaken. Strø over tyttebær (de kan godt være fryste fortsatt). Skjær kaken i ruter før servering.
Tips:
I stedet for tyttebær kan du bruke tyttebærsyltetøy.
Har du lyst å bake en annen kake byr vi på mange andre
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 449.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå