Godt krydrete kjøttretter
- Ananassalat med chili
- Asiatisk
- Biff med kruttsterke epler
- Chili
- Chili con carne
- Chilisild
- Chutney med fiken og tomat
- Hot asiatisk nudelsuppe med torsk
- Hot kjøttdeiggryte med bønner
- Hotte kjøttboller med mandelpotetpure
- Mat
- Meksikansk safrankalkun
- Mest lest
- Oppskrifter
- Salsa sterk
- Sterk mat
- Svinefilet med chili
- Thaiinspirert biffsalat
- Vegetarretter
- Vietnamesisk salat med kylling og kål
- Vin til sterk mat
Hot kjøttdeiggryte med bønner
Fremgangsmåte
Varm halvparten av smøret og oljen og stek kjøttdeigen. Legg den over i en stor gryte.
Varm resten av smøret og oljen og fres løk, hvitløk, gulrot og chili til løken er blank. Ha alt over i gryten.
Tilsett hakkede tomater, laurbærblad, vann og buljongterning. La det hele småkoke i 8-10 minutter.
Skyll bønnene godt og la dem renne av. Tilsett dem i gryten og kok opp slik at alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
-
78 POENG
Meksikansk safrankalkun
Fremgangsmåte
- Skjær kalkunfileten i store biter.
- Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.
- Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.
- Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.
- Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.
- Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. Server med ris.
Mannge deilige retter med kalkun
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 644.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
92 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 205.00 kr Basisutvalget85 POENG
-
83 POENG
Hotte kjøttboller med mandelpotetpuré
Fremgangsmåte
Ta ut frøene av chilien og finhakk den og bland i kjøttdeigen. Form til ca 12-14 kjøttboller ved å rulle deigen mellom hendene.
Brun dem i smør i en stekepanne. Senk varmen og etterstek i ca 5 minutter.
Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Server gjerne med klippet gressløk over.
Server kjøttbollene med potetpuréen ved siden av.
Du kan gjerne servere tradisjonelt tilbehør som brun saus og tyttebærsyltetøy til kjøttbollene, eller hva med ovnsbake rotgrønnsaker?
Tips: Hvis du koker potetene i saltet vann blir puréen seig når du moser potetene og rører inn smør og fløte. Smak derfor heller til med salt og pepper til slutt.
Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.
Spenstige potetretter finner du her
Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Chow mein med kylling og chili
Fremgangsmåte
Ha mungbønnenudlene i en kjele med kokende vann og la de ligge i 2-3 minutter, til de er møre. Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann før du drypper over sesamoljen. Hell av vannet fra soppen, ta bort stilkene og kutt dem i grove biter.
Soppen skal bløtlegges i kokende vann i 20 minutter, avrent
Bland eggehviten med maismel og den mørke soyasausen, og bland sammen med kyllingstykkene.
Varm jordnøttoljen i en wok og ha i hvitløk, ingefær og rød chili. Stek i ett minutt på høy varme.
Tilsett den maisdekkete kyllingen i woken og fortsett stekingen i enda ett minutt. Hell over den lyse soyasausen, chilisausen og den finhakkede soppen, etterfulgt av mungbønnenudlene. Stek i ett minutt, eller til nudlene er gjennomvarme.
Rør inn gulrøttene, bønnespirene, vårløken, sesamoljen og krydderet. Topp med hakket koriander og server måltidet rett fra pannen.
Kontrasterende smaker fungerer godt sammen i Ching-Han Huangs Chow Mein - et lite asiatisk favorittmåltid.
Så enkelt lager du dim sum hjemme
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Chili con carne
Fremgangsmåte
- Bland chilipulver, malt spisskumen, malt koriander, oregano samt chipotle eller røkt paprikapulver om du har. Ha i ca. en spiseskje vann og bland til en tykk pasta. La stå.
- Stek baconet til det er sprøtt. Ha det over i en kjele. Ta vare på fettet, det bruker du som stekefett til kjøttdeig og løk.
- Stek kjøttdeigen, gjerne i to omganger så den blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over i en kjele.
- Stek løken til den er blank, ca 5 minutter.
- Ha i hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter.
- Ha i krydderpastaen og surr i ytterligere 2 minutter. Hell alt over i kjelen.
- Ha i kraften (vann og buljongterning går bra), tomatene og paprikaen.
- La småkoke i minst 1/2 time så smakene setter seg.
- Ha i bønnene og la chilien koke et par minutter til den er gjennomvarm.
- Smak til med salt og nykvernet pepper.
Tips: Kjøp hele krydder og mal dem selv i morter eller krydderkvern. Holdbarheten er mye lengre for hele krydder og det smaker mye bedre. Rist gjerne krydderne i stekepannen til du kjenner krydderduften før de males.
Tips: For å flå tomatene har du dem i kokende vann i ca. 10 sekunder, deretter over i kaldt vann.
Serveres med ris og en rømmeklatt.
Tips: Litt hakket rødløk på toppen smaker godt og noen tortillachips ved siden av gir litt tyggemotstand.
Tips: Lag gjerne dobbel dose og frys ned resten, men vent gjerne med bønnene - de er ikke så veldig glad i frysere.
Her finner du mange andre chili con carne-oppskrifter
Har du veldig dårlig tid kan du gå for denne raske løsningen
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 223.10 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 264.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Svinefilet med chili
Fremgangsmåte
Pakk inn fileten i baconet, og legg fileten med baconskjøten ned på grillen. Grill på middels varme ca. 15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Snu kjøttet av og til.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Svinekoteletter med hot kålsalat
Fremgangsmåte
- Skjær noen hakk i fettranden på kotelettene, da blir det lettere å steke dem jevnt. Krydre kotelettene med salt og pepper.
- Brun kotelettene på sterk varme i en stekepanne med nøytral olje, 2-3 minutter på hver side. La kotelettene ettersteke på svakere varme i ca. 5 minutter.
- Hot kålsalat:
- Skjær hodekål og rødløk i strimler. Rens chili og skjær den i skiver.
- Fres chili og spisskummen raskt i en stekepanne med litt olje. Ha strimler av hodekål og rødløk i pannen og fres til grønnsakene er møre, 4-5 minutter. Smak til med salt og litt sitronsaft
- Server stekte koteletter av svin med hot kålsalat.
Tips: Chili renser du ved å dele de i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
Flere lekre oppskrifter på koteletter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Biff med kruttsterke epler
Fremgangsmåte
Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Legg eplene i en ildfast form og ha på olje, kanel og chili. Sett formen i ovnen og stek på 200 grader i 15 minutter.
Krydre biffene med salt og pepper, og stek dem på middels høy varme i litt olje til det begynner å piple på oversiden.
Snu biffene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden, biffene er da medium stekt. Ta biffene opp av pannen og la dem hvile litt før du serverer dem.
Ha bønner og finhakket hvitløk i en kasserolle. Varm opp og tilsett ruccula når det er varmt.
Server biffene med den varme bønnesalaten og epler på toppen.
Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann
Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller griller det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.
For ekstra smak på biffen kan du tilsette litt smør i pannen i det du snur biffen og ha i friske urter slik som timian og et par fedd knust hvitløk. Øs så stekesmøret over biffen mens det steker.
Lyst å vite mer om biffkjøtt - les mer her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG