Biff med kruttsterke epler
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Biff med kruttsterke epler

Denne oppskriften med saftig biff og med epler som ikke er så snille som de kan høres ut, blir en hit. Den er proppfull av smak.

Fremgangsmåte

Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Legg eplene i en ildfast form og ha på olje, kanel og chili. Sett formen i ovnen og stek på 200 grader i 15 minutter.

Krydre biffene med salt og pepper, og stek dem på middels høy varme i litt olje til det begynner å piple på oversiden.

Snu biffene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden, biffene er da medium stekt. Ta biffene opp av pannen og la dem hvile litt før du serverer dem.

Ha bønner og finhakket hvitløk i en kasserolle. Varm opp og tilsett ruccula når det er varmt.

Server biffene med den varme bønnesalaten og epler på toppen.

Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann

Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller griller det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.

For ekstra smak på biffen kan du tilsette litt smør i pannen i det du snur biffen og ha i friske urter slik som timian og et par fedd knust hvitløk. Øs så stekesmøret over biffen mens det steker.

Lyst å vite mer om biffkjøtt - les mer her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her