Søtt og sterkt
- Ananassalat med chili
- Asiatisk
- Biff med kruttsterke epler
- Chili
- Chili con carne
- Chilisild
- Chutney med fiken og tomat
- Hot asiatisk nudelsuppe med torsk
- Hot kjøttdeiggryte med bønner
- Hotte kjøttboller med mandelpotetpure
- Mat
- Meksikansk safrankalkun
- Mest lest
- Oppskrifter
- Salsa sterk
- Sterk mat
- Svinefilet med chili
- Thaiinspirert biffsalat
- Vegetarretter
- Vietnamesisk salat med kylling og kål
- Vin til sterk mat
Chili- og ingefæris med jordbærsuppe
Fremgangsmåte
Du kan selvfølgelig lage isen fra bunnen av, men denne latsabboppskriften tar utgangspunt i ferdiglaget is.
Smelt isen til den er halvveis tint. Ta 1 dl av den og kjør i food processor med chili, ingefær og honning i 5 minutter. Bland godt med resten av isen og sett den tilbake i fryseren. Rør rundt iblant for å unngå at isen krystalliserer seg.
Vask og rens jordbærene. Skjær bort det hvite og del resten i skiver. Kok opp jordbærene med vann, vin og sukker og la dem småkoke i 20 minutter eller til den nesten løser seg opp. Sett sausen i kjøleskapet til den er kald.
Ta ut isen et kvarter før den skal serveres. Fordel jorbærsuppe på hver tallerken og legg en stor kule i midten.
Flere deilige oppskrifter med jordbær
Slik tar du vare på sommerens bær
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt
Fremgangsmåte
- Til denne oppskriften trenger du ca 12 muffinsformer. Bruk også gjerne et muffinsbrett som du putter formene i.
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle.
- Rør i sukker, sjokolade samt chili og hakket tørket frukt.
- Visp sammen egg og avkjølt smør og tilsett deretter melk.
- Rør blandingen i det tørre.
- Fyll formene ¾ fulle.
- Stekes midt i ovnen i 12 - 18 minutter avhengig av størrelsen.
Tips: Pynt gjerne de avkjølte sjokolademuffinsene med litt vispet krem og bær. Et melisdryss gjør kakene ekstra fristende.
Her finner du mange andre oppskrifter på muffins
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
Chili Delight
Fremgangsmåte
375 gram av sjokoladen smeltes i vannbad til ca. 45-47 grader. 125 gram av sjokoladen raspes til bruk ved temperering.
Ta den smeltede sjokoladen av varmekilden, og rør inn den raspede sjokoladen, litt etter litt slik at den til slutt får en temperatur på rundt 27 grader.
Da kan den varmes sakte opp igjen i mikrobølgeovn på lav varme, i intervaller à ½ minutt, hvor man rører innimellom hvert intervall, til sjokoladen har en temperatur på 32-33 grader for best resultat.
Fyll sjokoladen i en sprøytepose og sprøyt den (eller legg den med spiseskje) på et brett med silikonmatte/bakepapir.
Bank brettet lett i bordet etter hver rad med sprøytet sjokolade, slik at sjokoladen legger ses til jevne fine pletter, og strø på kjerneblandingen. Kjernene ristes lett i ovn eller på panne til pinjekjernene er blitt lett gylne. Husk å avkjøle før de strøs på de smeltede sjokoladeplettene!
Plettene settes ca. 5 minutter i kjøleskap til herding, før de er klar til servering.