Spenstige potetretter
Bakte mandelpoteter
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt og ha dem i en ildfast form sammen med oljen.
- Vend godt rundt og krydre med salt og pepper.
- Stek potetene i ovn på 225 grader i ca 20 min.
- Krydre potetene med sitronskall, hvitløk og persille.
Tips:
Disse potetene smaker godt til alt fra fisk og skalldyr til mer kraftige kjøttretter av storfe.
Her finner du mange oppskrifter med mandelpoteter
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du hasselbackpoteter
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
- Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.
- Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.
- Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.
- Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.
Perfekt tilbehør til festmiddager og alt av grillmat, stekt kjøtt og fisk.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
Blå potetmos
Fremgangsmåte
- Kok eller bak potetene til de er møre.
- Skrell potetene og mos dem sammen med varm melk og smør. Smak mosen til med salt og pepper.
- Mange liker å tilsette klippet gressløk eller hakkede krydderurter og blande i mosen. Dryss over litt på toppen ved servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
Poteter i slåbrok - med deilig parmaskinke
Fremgangsmåte
- Kok potetene møre, la de dampe av seg og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.
- Legg potetene over i et ildfast fat med skjøten av parmaskinken ned, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Snu potetene et par ganger underveis. Smak til med salt og pepper.
- Legg opp potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomater, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.
Tips: Bruk gjerne faste ferskpoteter til denne retten, og beregn 1 skive skinke pr potet. Serveres f.eks. som en smårett, som tilbehør til grillmaten eller som tapas.
Server godt brød ved siden av.
Flere gode retter med ferskpotet finner du her
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
Slik lager du enkelt ovnsbakte potetbåter
Fremgangsmåte
- Del potetene i båter og kok dem raskt i vann i 3 min. La dem dtyppe godt av. Legg potetbåtene i en langpanne el ildfast form sammen med tomatene, rødløk, hvitløk og laurbær.
- Bland sitronsaft, vann og tomatpuré i en liten bolle. Tilsett krydder og urter og bland godt sammen. Vend inn krydderblandingen i langpannen med poteter og løk slik at alt blir godt blandet.
- Drypp over oljen og stek i ovn på 200 grader i ca 40 min. Vend potetene ofte under stekingen.
Disse potetene smaker godt til grillet eller stekt kjøtt eller fisk.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Italiensk potetmos med soltørkede tomater og oliven
Fremgangsmåte
- Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.
- Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.
- Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper.
- Pynt mosen med sprøstekte skinkestrimler og noen blader frisk basilikum.
Tips:
Ha gjerne litt gurkemeie i stappen. Da får den en apetittelig farge.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Garam masala poteter - Indisk
Fremgangsmåte
- Ha potetbitene i en langpanne. Bland sammen krydder med olje og arbeid blandingen godt inn i potetbitene.
- Stek potetene i ovn på 200 grader i ca 30 min. Snu bitene nå og da.
- De siste minuttene has sesamfrøene over potetene. Stek slik at frøene blir litt ristet.
- Dryss over salt og litt frisk koriander ved servering.
Smaker godt ved siden av kylling og fiskeretter.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Pestobakte poteter
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt og del dem på langs.
- Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og pepper og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene.
- Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader til de er møre (ca 20 min).
- Når potetene er møre fordeles pesto og revet parmesanost over. Gratinér potetene i ovn på 225 grader til osten er smeltet.
- Dryss basilikumblader og ristede pinjekjerner ved servering.
Bruk gjerne litt store mandelpoteter til denne retten.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget potetmos
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og del de opp i biter som du koker møre i usaltet vann.
- Sil fra vannet og mos potetene grovt med en potetmoser mens du tilsetter melk og smør.
- Smak til med salt og pepper.
- Om du ønsker, kan du tilsette finsnittet sjakottløk eller hakkede friske krydderurter i stappen.
Tips: Dersom du har salt i kokevannet blir gjerne mosen seig når du moser den. Smak derfor til med salt helt til slutt i stedet.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Bakt potet med norzola og chili
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt og del dem på langs.
- Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og chilikrydder, og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene.
- Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader til de er møre (ca 20 min).
- Bland sammen paprika, tomat, rødløk og ost. Fordel blandingen på potetene og gratinér i ovn på 225 grader til osten er litt smeltet.
- Dryss over krydderurter og server.
Tips: Denne potetretten smaker godt til kraftige kjøttretter eller er deilig som en smårett i seg selv.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG