Sterkt tilbehør og pålegg
- Ananassalat med chili
- Asiatisk
- Biff med kruttsterke epler
- Chili
- Chili con carne
- Chilisild
- Chutney med fiken og tomat
- Hot asiatisk nudelsuppe med torsk
- Hot kjøttdeiggryte med bønner
- Hotte kjøttboller med mandelpotetpure
- Mat
- Meksikansk safrankalkun
- Mest lest
- Oppskrifter
- Salsa sterk
- Sterk mat
- Svinefilet med chili
- Thaiinspirert biffsalat
- Vegetarretter
- Vietnamesisk salat med kylling og kål
- Vin til sterk mat
Ananassalat med chili
Fremgangsmåte
Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje.
Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.
Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle.
Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.
Godt tilbehør til gode kjøttretter, spesielt grillet svinekjøtt.
Flere gode tilbehør til grillmaten finner du her
Her er flere oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
Stekt krydret okra
Fremgangsmåte
Disse sprøstekte okrabitene er så mye bedre i virkeligheten, enn de kanskje ser ut til på bildet. De gangene jeg har laget denne retten har det aldri vært noe igjen etterpå. Melet du bruker på okraen gjør dem nydelig sprø, og krydderet gir retten all den smaken den trenger.
Varm oljen i en stor kasserolle til den begynner å "kruse" seg på overflaten. Ha oppi alle eller halvparten av okraene, avhengig av størrelsen på kasserollen. Stek i ca 8 minutter, rør sporadisk inntil okraen blir sprø og noen av dem får en rik gyldenbrun farge.
Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på en plate kledd med kjøkkenpapir slik at papiret suger til seg overflødig olje. Ha dem deretter over i en bolle med Chaat Masala, salt, chili og tørket mangopulver. Vend alt godt sammen. Serveres varmt.
Krydderblandingen Chaat masala er selve hovedsmakstilsetningen i denne retten, men når det er sagt; hvis du ikke har dette krydderet og foretrekker en enklere rett, gi oppskriften en sjanse likevel siden dette er den beste måten å lage okra på. De må spises med en gang de er stekt, for de egner seg ikke til oppvarming.
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Salsa - sterk
Fremgangsmåte
Finhakk alle ingrediensene og bland godt. Smak til med salt og pepper.
La gjerne salsaen trekke i ca. 1 time i kjøleskap før servering.
Flere salsaer og sauser finner du her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Cajunsaus
Fremgangsmåte
Finhakk paprika, chili og jalapenos. Bland sammen med limesaft og salt. La sausen trekke smak før servering.
NB! Denne er sterk!
Flere salsaer og sauser finner du her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Chutney med fiken og tomat
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en panne. Når den er varm, har du i chili, ingefær, krydderblanding og hvitløk. Rør i noen få sekunder og tilsett tomater og sukker.
- La retten koke på svak varme uten lokk i ca 15 minutter, til saften fra tomatene er nesten borte og massen har fått en tykk konsistens.
- Tilsett fikenene og la retten trekke i ytterligere 5 minutter.
Tips:
Serveres varm eller kald. Hvis du bruker tørkede fikener, tilsetter du dem samtidig med tomatene.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Drikke som passer til denne oppskriften
Chilisild
Fremgangsmåte
- Oppskriften gir to glass med sild.
- Hell sildelaken fra silden og bland den med tomatpuré, chilisaus, vann og pepper.
- Legg sild, rødløk og chili lagvis tilbake i et nytt glass eller krukke.
- Hell over laken og legg på lokk.
Tips: La silden stå over natten for å trekke til seg smaken.
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Her finner du mange spennende retter med sild
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG