Svinefilet med chili
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Svinefilet med chili

Svinefilet er noe alle liker. Med rikelig med chili blir retten enda mer spennende. Lager du barbequesaus selv topper du måltidet.

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet med salt og pepper.
 
Legg baconskivene etter hverandre på en fjøl og legg svinefileten oppå.
 
Knus hviløksfeddene grovt med kniven og legg disse og syltet chili på fileten.

Pakk inn fileten i baconet, og legg fileten med baconskjøten ned på grillen. Grill på middels varme ca. 15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Snu kjøttet av og til.

Pensle over med litt hjemmelaget barbequesaus og la kjøttet hvile ca. 5-10 minutter før du skjærer i det. 
 
Server med en herlig sommersalat  og gode poteter.
 
Tips: Isteden for bacon kan du også bruke spekeskinke. Ved å legge skjøten på baconet ned ved grilling trenger du som regel ikke å bruke noe annet feste for å holde baconet på plass.

For god passform, kan du binde hyssing rundt slik at baconet holder seg på plass. 
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her