Ta ut frøene av chilien og finhakk den og bland i kjøttdeigen. Form til ca 12-14 kjøttboller ved å rulle deigen mellom hendene.
Brun dem i smør i en stekepanne. Senk varmen og etterstek i ca 5 minutter.
Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Server gjerne med klippet gressløk over.
Server kjøttbollene med potetpuréen ved siden av.
Du kan gjerne servere tradisjonelt tilbehør som brun saus og tyttebærsyltetøy til kjøttbollene, eller hva med ovnsbake rotgrønnsaker?
Tips: Hvis du koker potetene i saltet vann blir puréen seig når du moser potetene og rører inn smør og fløte. Smak derfor heller til med salt og pepper til slutt.
Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.
Spenstige potetretter finner du her
Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig