Enkel sjokolademousse å lage
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Enkel sjokolademousse å lage

Denne oppskriften på sjokolademousse er enkel. Følg den og du blir garantert en helt. Tips: Moussen kan godt lages 1-2 dager før bruk.

Fremgangsmåte

  1. Pass på å ha romtempererte egg.
  2. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Stivpisk eggehvitene med melis.
  3. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
  4. Pisk sammen eggeplommene. Bland den smeltede sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene litt etter litt, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
  5. Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering.
  6. Server sammen med litt pisket krem og gjerne frisk frukt.

Tips: Moussen kan godt lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør mellom hver runde.

Fristende sjokoladekaker og -desserter finner du her

Mange lekre desserter finner du her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her