Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 15 Februar 2013 - 11:00

    Saken er biff

    Oksekjøtt er i motsetning til mange andre råvarer alltid forbundet med noe positivt. Det du kanskje ikke visste er at den sågar er nært knyttet til smakssansen.
    15. februar 2013
  • 13 Februar 2013 - 06:00

    Den nye franske luksus

    Satsingen på fransk støroppdrett har sørget for at den resulterende kaviaren er blitt konkurransedyktig ikke bare på pris, men også kvalitet. Den bidrar dessuten til å bevare det lille som er igjen av villstør i verden.
    13. februar 2013
  • 12 Februar 2013 - 00:59

    Matkurs 26. februar i Oslo - Fisk- og skalldyrkurs på Kulinarisk Akademi

    Lag de lekreste retter på verdens beste fisk og skalldyr sammen med Norges beste kokker.
    12. februar 2013
  • 11 Februar 2013 - 00:03

    Matkurs 18. mars 2013 - Kjøttskolen på Kulinarisk Akademi

    På dette spennende matkurset lager du de lekreste kjøttretter sammen med Norges beste kokker.
    11. februar 2013
  • 08 Februar 2013 - 03:00

    Bordeaux til torsken

    Er det fordi torsken trenger et monarkisk løft ut av sin enkle uraffinerte og urnorske tilværelse at bordeauxvin er blitt dens faste følge her til lands?
    08. februar 2013
  • 04 Februar 2013 - 16:28

    Matkurs 14. mai 2013 - Det moderne nordiske kjøkken på Kulinarisk Akademi

    Bli med på et matkurs av de eksepsjonelle og lag de lekreste retter ut av de fabelaktige råvarene vi har her i Norden, sammen med Norges beste kokker.
    04. februar 2013
  • 04 Februar 2013 - 01:00

    Vinkurs 9. februar i Oslo - Châteauneuf-du-Pape-middag og vinsmaking på Onda

    Opplev Châteauneuf-du-Pape på sitt beste med en eksklusiv middag og unik smaking av jordsmonnets påvirkning på viner på topprestauranten Onda.
    04. februar 2013
  • 01 Februar 2013 - 13:18

    Ducasses darling

    Adourable betyr ”elskelig”, noe som bør hylles, berømmes. Alain Ducasses restaurant i New York, Adour, har sitt navn fra hans barndoms elv. Men med Adour er det vel så mye vinen som hylles.
    01. februar 2013
  • 30 Januar 2013 - 18:05

    Hummersuppe med blomkål til Bocuse d'Or-festen

    Vi håper på gull til Ørjan Johannessen i årets Bocuse d'Or som avgjøres i Lyon i dag, og det er klart vi serverer deg en av rettene hans! Her kan du også følge konkurransen live.
    30. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 12:30

    Kunsten å kutte parmesan

    Å bli parmesankutter er absolutt noe hokus-pokus. Ekte Parmeggiano Reggiano veier 40 kilo, og det kreves mange års erfaring for å kunne hanskes med disse gylne ostene på profesjonelt vis.
    29. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 00:56

    Ølkurs 11. februar - Smak det beste fra Nøgne Ø

    Grimstadsbryggeriet Nøgne Ø har vært ledende i å sette Norge på kartet som en av verdens mest spennende ølnasjoner. Bli med og smak 12 unike øl med bryggmester og grunnlegger av Nøgne Ø, Kjetil Jikiun.
    29. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 08:49

    Hummeren - havets kardinal blir kommersiell

    Etter ti år med forskning på landbasert oppdrett av hummer leverer nå gründer-virksomheten på Kvitsøy porsjonshummere av ypperste kvalitet. Norges finalist i årets Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen, gir deg her de beste oppskriftene.
    28. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 01:00

    Matkurs 13. mai 2013 - Det moderne nordiske kjøkken på Kulinarisk Akademi

    Lag de lekreste retter ut av de fabelaktige råvarene vi har her i Norden, sammen med Norges beste kokker i dette eksepsjonelle matkurset.
    28. januar 2013
  • 25 Januar 2013 - 13:56

    Oksymoroner på kjøkkenet

    Nei, det dreier seg verken om smittsomme sykdommer, uønskete mikroorganismer eller teknologiske duppeditter. Derimot et språklig fenomen fra retorikken som kommer til nytte når vi skal forstå hvorfor en mattrend oppstår.
    25. januar 2013
  • 25 Januar 2013 - 11:28

    Rom ble ikke laget på én dag

    Pirater, Cuba Libre, iskrem, sukkerrør, iskalde drinker - det er nesten ikke grenser for hva vi forbinder med rom. Tips og oppskrifter får du her.
    25. januar 2013
  • 24 Januar 2013 - 16:47

    Eksklusiv og sjelden kinesisk te

    Den ettertraktete Silver Needle-teen, eller Jun Shan Yin Zhen, bærer kallenavnet Maos lille gule. Og det er selvsagt fordi Mao visste å ta for seg av det eksklusive godet som slik te er.
    24. januar 2013
  • 24 Januar 2013 - 02:20

    Matkurs 23. april 2013 - Grunnkurs i saus i Mathallen

    Bli en mester på sauser sammen med Norges beste kokker i den splitter nye sauseskolen ved Kulinarisk Akademi.
    24. januar 2013
  • 22 Januar 2013 - 00:00

    Matkurs 30. april 2013 - Øl- og matkurs i Mathallen

    Lær hvordan du bruker øl i og til maten idet vi lager de lekreste retter sammen med Norges beste kokker i et spennende deltakende matkurs.
    22. januar 2013
  • 15 Januar 2013 - 10:00

    Vinkurs 5. februar 2013 - Smak verdensberømte viner fra Chateau Musar

    Bli med på en unik og eksklusiv smaking av flere årganger fra et av verdens beste vinhus, Chateau Musar.
    15. januar 2013
  • 14 Januar 2013 - 11:08

    Matkurs 20. februar - Fisk- og skalldyrkurs på Kulinarisk Akademi

    Lag de lekreste retter på verdens beste fisk og skalldyr sammen med Norges beste kokker.
    14. januar 2013
  • 04 Januar 2013 - 09:31

    Matkurs 21. februar i Oslo - Fisk- og skalldyrkurs på Kulinarisk Akademi

    Lag de lekreste retter på verdens beste fisk og skalldyr sammen med Norges beste kokker.
    04. januar 2013
  • 03 Januar 2013 - 23:30

    Matkurs 16. mars 2013 - Grunnkurs i saus i Mathallen

    Bli en mester på sauser sammen med Norges beste kokker i den splitter nye sauseskolen ved Kulinarisk Akademi.
    03. januar 2013
  • 02 Januar 2013 - 09:50

    Vinkurs 29. januar 2013 - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    En av Norges fremste vineksperter, Toralf Bølgen, lærer deg hvordan du smaker og bedømmer 13 herlige viner. Bli med og få mer ut av dine vinopplevelser du også!
    02. januar 2013
  • 02 Januar 2013 - 05:00

    Solrikt i høyden

    Cafayate er ikke bare sentrum for druen torrontés, Argentinas hvite nasjonaldrue. Her finner vi også eldste vingård og flere produsenter som praktiserer økologisk og biodynamisk dyrking.
    02. januar 2013
  • 01 Januar 2013 - 01:00

    Apéritifs Quiz

    Hvor mye kan du egentlig om mat og drikke? Prøv deg på våre nye quizer og finn ut om du er så god - eller dårlig - som du tror.   Quizene presenteres i tre vanskelighetsgrader. Den enkelte artikkels logofarge er avgjørende. Blå logo er lettest,
    01. januar 2013