Drikke
Vinkurs 5. februar 2013 - Smak verdensberømte viner fra Chateau Musar

Vinkurs 5. februar 2013 - Smak verdensberømte viner fra Chateau Musar

Bli med på en unik og eksklusiv smaking av flere årganger fra et av verdens beste vinhus, Chateau Musar.
Redaksjonen
15 Januar 2013 - 10:00

Med 6000 års historie for vinmaking bak seg er Libanon et av de mest spennende områdene for vinproduksjon vi har i dag.

Denne kvelden får du oppleve ni viner i verdensklasse fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.

Bli med på en unik smaking av flere årganger av en av verdens mest legendariske og lagringsdyktige viner.

Påmeldingslenken finner du nedenfor

Legendariske viner

Det er den legendariske Serge Hochar som gjennom mer enn 50 år som vinmaker har bragt Chateau Musar inn blant verdens beste viner.

Superlativene rundt det Serge har gjort for Chateau Musar har vært mange. Noen kaller ham en magiker, men selv svarer han at alt han gjør er å gjennom sine viner uttrykke det naturen selv ønsker.

Huset ble blant annet invitert til deltakelse på "Dîner des 30", som ble organisert av Champagne Louis Roederer - som en anerkjennelse av de 30 beste vinene i verden.

I dag er det den dynamiske vinmakeren Tarek Sakr som fører Hochars legende videre.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Musar">Les mer om Chateau Musar og Serge Hochar her

Unik smaking

Denne kvelden får vi besøk av Jane Sowter fra Chateau Musar som vil lære deg mer om Libanon som vinland, libanesisk vinmaking, og ikke minst ta deg med igjennom en smaking av 9 unike og berømte viner.

Her får du smake husets nye, Musar Jeune i så vel hvit som rød utgave, og Musars annenvin Hochar Père et Fils.

Videre får du selv smake hvordan vin i toppklasse utvikler seg ved lagring. Vi serverer nemlig hele fem årganger av deres flaggskip, Chateau Musar Red, deriblant de berømte og sjeldne årgangene 1995 og 1988!

Avslutningsvis smaker vi deres elegante og særpregede Chateau Musar White fra 2005.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på via lenken nedenfor i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Musar Jeune White 2012 (58921)

• Chateau Musar Red 2000, ca pris kr 550,- (ikke tilgjengelig i Norge)

• Chateau Musar Red 1988, ca pris kr 1700,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Tirsdag 5. februar 2013 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 595,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 13.01.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Høytliggende eleganse

Vinmarkene til Château Musar ligger på over 1000 meters høyde i Bekaa-dalen i Libanon, hvor de blir beskyttet for naturens elementer av fjellene som går parallellt med kysten.

Deres 180 hektar med vinranker produserer ikke mer enn 35 hl/ha, men druene har tilnærmet perfekte vekstvilkår fordi Bekaa er så å si sykdomsfri og har nesten aldri frost.

Dette sammen med en middeltemperatur på 25 grader celsius og mye regn om vinteren, bidrar til Chateau Musars elegante viner.

Meld deg på via påmeldingslenken over.

Levende legende

Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar. I dag eies og drives vinhuset av hans sønner Serge og Ronald som igjen har fått med seg sine sønner Gaston, Marc og Ralph.

Gjennom sine viner beviser Chateau Musar at det umulige er mulig. Vinhuset har med visjonæren Serge og ankerfestet Ronald i år etter år dyrket druer i den krigsherjede Bekaadalen.

Druehøsten fraktes med lastebil til vineriet i Ghazir hvor det også finnes en eventyrlig kjeller med over et halvt århundre gamle årganger.

Vinene fra Chateau Musar er unike i sin stil. De lokale druenes egenskaper og tilpasning til Bekaadalens mesoklima og den vinmakingsfilosofi Serge står for gir vinene en helt spesiell og særegen stil som har godt av lang lagring. Vinen får raskt en noe utviklet stil og er holdbar i mange årtier.

Både i hjemlandet Libanon og internasjonalt, har vinhuset status som kultprodusent og de berømmes år etter år av verdens vinjournalister og vineksperter for sin høye kvalitet.

Les mer om visjonæren Serge Hochar sine 50 år som vinmaker her

Meld deg på via påmeldingslenken over

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her