Med 6000 års historie for vinmaking bak seg er Libanon et av de mest spennende områdene for vinproduksjon vi har i dag.
Denne kvelden får du oppleve ni viner i verdensklasse fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.
Bli med på en unik smaking av flere årganger av en av verdens mest legendariske og lagringsdyktige viner.
Påmeldingslenken finner du nedenfor
Legendariske viner
Det er den legendariske Serge Hochar som gjennom mer enn 50 år som vinmaker har bragt Chateau Musar inn blant verdens beste viner.
Superlativene rundt det Serge har gjort for Chateau Musar har vært mange. Noen kaller ham en magiker, men selv svarer han at alt han gjør er å gjennom sine viner uttrykke det naturen selv ønsker.
Huset ble blant annet invitert til deltakelse på "Dîner des 30", som ble organisert av Champagne Louis Roederer - som en anerkjennelse av de 30 beste vinene i verden.
I dag er det den dynamiske vinmakeren Tarek Sakr som fører Hochars legende videre.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Musar">Les mer om Chateau Musar og Serge Hochar her
Unik smaking
Denne kvelden får vi besøk av Jane Sowter fra Chateau Musar som vil lære deg mer om Libanon som vinland, libanesisk vinmaking, og ikke minst ta deg med igjennom en smaking av 9 unike og berømte viner.
Her får du smake husets nye, Musar Jeune i så vel hvit som rød utgave, og Musars annenvin Hochar Père et Fils.
Videre får du selv smake hvordan vin i toppklasse utvikler seg ved lagring. Vi serverer nemlig hele fem årganger av deres flaggskip, Chateau Musar Red, deriblant de berømte og sjeldne årgangene 1995 og 1988!
Avslutningsvis smaker vi deres elegante og særpregede Chateau Musar White fra 2005.
Foredraget vil bli holdt på engelsk.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på via lenken nedenfor i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
• Musar Jeune White 2012 (58921)
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene
Høytliggende eleganse
Vinmarkene til Château Musar ligger på over 1000 meters høyde i Bekaa-dalen i Libanon, hvor de blir beskyttet for naturens elementer av fjellene som går parallellt med kysten.
Deres 180 hektar med vinranker produserer ikke mer enn 35 hl/ha, men druene har tilnærmet perfekte vekstvilkår fordi Bekaa er så å si sykdomsfri og har nesten aldri frost.
Dette sammen med en middeltemperatur på 25 grader celsius og mye regn om vinteren, bidrar til Chateau Musars elegante viner.
Meld deg på via påmeldingslenken over.
Levende legende
Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar. I dag eies og drives vinhuset av hans sønner Serge og Ronald som igjen har fått med seg sine sønner Gaston, Marc og Ralph.
Gjennom sine viner beviser Chateau Musar at det umulige er mulig. Vinhuset har med visjonæren Serge og ankerfestet Ronald i år etter år dyrket druer i den krigsherjede Bekaadalen.
Druehøsten fraktes med lastebil til vineriet i Ghazir hvor det også finnes en eventyrlig kjeller med over et halvt århundre gamle årganger.
Vinene fra Chateau Musar er unike i sin stil. De lokale druenes egenskaper og tilpasning til Bekaadalens mesoklima og den vinmakingsfilosofi Serge står for gir vinene en helt spesiell og særegen stil som har godt av lang lagring. Vinen får raskt en noe utviklet stil og er holdbar i mange årtier.
Både i hjemlandet Libanon og internasjonalt, har vinhuset status som kultprodusent og de berømmes år etter år av verdens vinjournalister og vineksperter for sin høye kvalitet.
• Les mer om visjonæren Serge Hochar sine 50 år som vinmaker her
Meld deg på via påmeldingslenken over