Drikke
Matkurs 16. mars 2013 - Grunnkurs i saus i Mathallen

Matkurs 16. mars 2013 - Grunnkurs i saus i Mathallen

Bli en mester på sauser sammen med Norges beste kokker i den splitter nye sauseskolen ved Kulinarisk Akademi.
Redaksjonen
04 Januar 2013 - 00:30

Matkursene ved Kulinarisk Akademi er unike. Her er du selv med og lager maten fra bunnen av sammen med Norges beste kokker.

I nye flotte lokaler i Mathallen i Oslo, er du selv med på å koke opp en storm i dette grunnleggende sausekurset.

Meld deg på dette spennende matkurset og bli med på en matopplevelse av de helt store!

Meld deg på nedenfor

En ekte sausekokk

Denne ettermiddagen får du en grunnleggende innføring i sausenes verden.

Vi tar for oss 6 ulike grunnsauser, både kalde og varme, slik at du kommer et skritt nærmere å bli en sausenes mester på ditt eget kjøkken.

Du lager fra bunnen av sauser som for eksempel rødvinssaus, salvie- og kremsaus, gribichesaus, eple- og smørsaus, sennespsvinaigrette og Béarnaise.

Vi fokuserer på teknikken bak de ulike sausene, viktige elementer i oppbygningen av sausene, og ikke minst når og hvordan vi bruker dem.

Gjennom dette 3-timers kurset får du selv lage de ulike sausene under kyndig veiledning av Norges beste kokker.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Les mer om Kulinarisk Akademi og hva du får oppleve nedenfor

Kursavgiften dekker følgende:

• Råvarene under kurset
• Deltagende matkurs (ca 3 timer)
• Smaksprøver under kurset
• Kurskompendier
• Lån av forkle under kurset
• Lån av utstyr under kurset
• Foredragsholdere
• Kurslokale

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

(klikk)

Tid: Lørdag 16. mars 2013, kl. 13.00 - ca. 16.30
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi - Mathallen (2. etg),
Maridalsveien 17 A, 0172 Oslo.

Kollektivt: Buss 34 eller 54 til Møllerveien/ Telthusbakken - 2 min gange derifra.

OBS: Kun 22 plasser.

Kurset holdes også 23. april

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 24.02.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Smakfullt program

Har du lyst til å selv være med å lage maten og lære mer om hvordan gode råvarer kan forvandles til delige retter?

Da er et matkurs ved Kulinarisk Akademi tingen for deg, for mat er stolthet, stolthet over gode råvarer.

Lys, temperatur og klima påvirker ikke bare oss mennesker men også maten. Produktet skal smake av voksested, opprinnelse, kjærlighet og tid.

Dette blir gøy...

Meld deg på via påmeldingslenken ovenfor

Lær av Norges beste kokker

Dette spennende sausekurset blir ledet av Norges aller beste kokker ved landets ledende senter innen gastronomiens verden, Kulinarisk Akademi.

Kulinarisk Akademi (KA) er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke. KA har som mål å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for alle i verdikjeden mat og drikke.

Det være seg Hotell- og restaurantbransjen, mat/drikkeimport og måltidsindustri, vinkelnere, produktutviklere, designere, hoteller, kantiner og småskalaprodusenter

KA er også til for de mange matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin lidenskap for mat og drikke.

Meld deg på via påmeldingslenken ovenfor

Historiske omgivelser, tøft, rustikt og ultramoderne

I moderne lokaler som har beholdt sin rustikke sjarme med stor takhøyde og tegelstensvegger, tilbyr noen av landets ledende kapasiteter innen mat og drikke en unik opplevelse for alle som vet å sette pris de kulinariske gleder.

Sentralt beliggende i Maridalsveien 87 i Oslo disponerer KA 1000 kvadratmeter som er skreddersydd for arrangementer der mat og drikke spiller hovedrollen.

Her sørger et topp moderne kjøkken i kombinasjon med tradisjonsrike omgivelser for utsøkte møter mellom mat og mennesker.

Meld deg på via påmeldingslenken ovenfor

Kulinarisk i Mathallen

Nylig åpnet Kulinarisk Akademi sin nye avdeling i 2. etasje i Mathallen, som ligger sentralt plassert på Vulkan-området i Maridalsveien 17 A i Oslo.

Tre splitter nye kurslokaler er klare for å ta i mot mindre grupper for kurs og aktiviteter, fra 8 - 30 personer på matkurs til 60 - 100 personer på tilpassede arrangementer.

Her vil du også finne en rekke spennende, gjerne noe kortere, kurs over forskjellige temaer som supplerer de tradisjonelle dyptgående matkursene over en hel kveld som fortsatt vil bli hold ved hovedavdelingen.

Alle matkursene finner du her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her