Norge har fantastiske resultater å vise til i verdens største kokkekonkurranse, Bocuse d'Or.
Vårt store håp Ørjan Johannessen vant fjorårets Bocuse d'Or Europe, og er storfavoritt til den ettertraktede tittelen i det han i dag lager de lekreste retter.
Slik er situasjonen akkurat nå
Konkurransen varer i dag fra klokken 10 - 16 og etter første dag er Sveriges Adam Dahlberg favoritt.
Men 2009-vinner Geir Skeie er usikker på om det holder. - Kjøttretten så ikke særlig spennende ut, sier han. Men det er jo smaken som avgjør.
100 poeng er maks. 40 for smak, 20 for henholdsvis presentasjon og det nye etniske/originale elementet. De resterende 20 er kjøkkentekniske, hygiene/ryddighet, utnyttelse av råvarene, metodikk og teamarbeid samt 5 for utføringen av fiskeretten. En egen jury vurderer dette.
For fiskeretten er opplegget helt endret siden deltakerne ikke lenger får ta med seg alle ingrediensene, men må velge dem ut på et marked kvelden i forveien. Oppskriften må deretter skrives ned. Et nytt stresselement i en fra før av veldig stressende konkurranse. Begge retter vektes imidlertid like mye til slutt.
Premier
Vinneren annonseres klokken 17.30, og du kan følge den live her:
• Følg Bocuse d'Or finalen direkte - klikk her
Hummer er en av hovedingrediensene for fiskeretten under konkurransen, og Ørjan har god erfaring med norsk oppdrettshummer.
Her finner du en de de lekre oppskriftene hans på norsk hummer, samt en norsk vri på bouillabaisse som er mye enklere å lage enn du tror.
Vi ønsker Ørjan lykke til!
• Les mer om hummer og Ørjan sine oppskrifter her
Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.