Wok'n Roll

Findus har lansert en ny wokserie med fem ulike smaker fra Asia og Afrika som er gode og raske å tilberede i stekepannen eller i den tradisjonelle asiatiske wokpannen.
14 Juni 2002 - 01:04

Wok er en førsteklasses opplevelse for alle som ønsker et velsmakende måltid, med en herlig miks av store, sprø grønnsaker, sammensatt til lekre retter. Spises som den er eller tilsatt kjøtt, fisk, krydder, sauser, ris, nudler etc.

Findus har også laget et oppskriftshefte: Fresh, Hot & Crunchy. Det gir en rask innføring i kunsten å woke og inneholder ni enkle og gode oppskrifter.

Findus benytter seg av førsteklasses grønnsaker. Hemmeligheten bak de friske grønnsakene ligger i hvordan de behandles etter at de er plukket. Grønnsakene fraktes umiddelbart til fabrikken der de blir kontrollert, vasket, skrelt, kuttet og varmebehandlet. Deretter gjennomgår de en hurtig nedfrysing som gjør at de i løpet av meget kort tid oppnår en temperatur på -25 til -30 °C. På denne måten bevares grønnsakenes kvalitet med hensyn til smak, utseende og næringsinnhold.

Wok-tips
To ting er svært viktig når det gjelder wok; sterk varme og bevegelse. Dersom du ikke har en wok, kan en alminnelig stekepanne brukes. Grønnsakene legges i pannen når oljen er så varm at den ryker. For et optimalt resultat er det viktig at du ikke har for mye i pannen på en gang. Stek grønnsakene mens du hele tiden snur og vender på dem enten ved å riste på pannen eller ved å bruke en stekespade. Grønnsakene skal ikke stekes lenge, noen minutter er nok. Det geniale med wok er de utallige mulighetene det gir. Her kan det varieres i det uendelige: kjøtt, fisk, skalldyr, kylling, pasta, nudler, ris, urter - begrensningene setter du selv!

Fakta om wok
Wok er en eldgammel kinesisk tradisjon med en 1000 år gammel historie. I løpet av de siste årene har woken også kommet til den vestlige verden, og har blitt svært populær blant både profesjonelle kokker og vanlige forbrukere. Fordi grønnsakene kun stekes i noen minutter bevares friskheten, smaken og ikke minst næringsinnholdet. Grønnsaker kokt i vann vil miste noe av smaken, mens grønnsaker tilberedt i wok vil ha en mer intens smak fordi vanninnholdet er lavere. Som en ekstra bonus bidrar woking også til å gi grønnsakene en friskere og mer intens farge. Resultatet blir dermed smakfullt, næringsrikt, friskt og lekkert!

De 5 nye wok-variantene:
- Wok Chinese
- Wok Thai
- Wok Vietnamese
- Wok+ Couscous Oriental
- Wok+ Sambal Oelek

Her finner du flere wokretter

Her får du vite hvordan du woker med best resultat

En bok om wok

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her