Kjøttfondue
Fremgangsmåte
- Varm oljen i fonduegryten til 180° C på platen. Gryten bør ikke være mer enn ¾ full.
- Prøv med en brødterning. Temperaturen er riktig når brødet blir brunt i løpet av 1 minutt.
- Flytt gryten forsiktig over på varmestativet.
- Reguler brenneren slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
- Kjøtt som er skåret i terninger stikkes på fonduegaflene og settes i den varme oljen.
- Hvor lenge det skal stå bestemmer den enkelte, slik at kjøttet blir perfekt etter egen smak.
Servér med en god salat og gode dipper ved siden av, samt nybakt brød.
Tips: For å drøye kjøttet, kan du kutte ekstra mye grønnsaker.
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Sauser til fondue
Fremgangsmåte
- Tomatsaus:
Visp oljen i tomatpuréen- hell i en tynn stråle mens du visper. Visp oljen i tomatpuréen- hell i en tynn stråle mens du visper. Visp deretter inn vin og chilisaus. Smak til med sukker. - Orientalsk saus:
Rør sammen majones og rømme. Bland inn eplet og løken. Bland inn karri, sitronsaft og sitronskall. - Kryddersaus:
Smak til med rømmen med sitronsaft sukker og salt før du tilsetter krydderurtene. - Forslag til rømmesauser:
Rømme tilsatt gressløk, pepperrot, sennep, tomatpuré eller kryddersaus etter smak.