Populære vinprodusenter åpner sine dører i California

Far Niente Winery samt Spring Mountain Vineyard åpner sine dører for vininteresserte. Sistnevnte har holdt stengt for turister siden 1992, men åpner nå altså sine dører på nytt. Til garantert stor glede for dem som vet å sette pris på deres fabelaktige vi
Redaksjonen
05 Januar 2004 - 02:00

Far Niente Winery, som produserer kritikerroste viner basert på Cabernet Sauvignon samt Chardonnay, åpner sine dører for publikum samtidig som de feirer 25 år i bransjen. Riktig nok ble Far Niente grunnlagt i 1855, men gikk under i forbindelse med forbudstiden i begynnelsen av forrige århundre. Det var først i 1979 at Gil Nickel kjøpte eiendommen og påbegynte restaureringen. Nickel døde sist høst, men omvisningen på eiendommen inkluderer også en titt på Nickels store samling av gamle racerbiler. Dette, i tillegg til en tur i vinkjelleren samt smaking av husets tre viner, er hva du får for den nette sum av $40. For ytterligere informasjon; www.farniente.com.

Spring Mountain Vineyard er for oss nordmenn best kjent som vineiendommen i 80-tallets store såpeserie; "Falcon Crest". Få her hjemme visste vel da at det dreide seg om eiendommen til en høyt respektert vinprodusent. Besøkstallene eksploderte i etterkant av den populære serien, noe som førte til at både eiendommen og vinproduksjonen ble skadelidende. Eiendommen ble i 1992 solgt til Jacob Safra som også nå eier tre andre naboeiendommer. Safra så seg nødt til å stenge dørene og i en tid konsentrere seg om å gjenoppbygge eiendommens kvalitetsry. Nå åpner de altså igjen, men kun etter avtale.

For $25 får du smake husets viner, faktisk i "Villa Miravalle"; huset som ble benyttet i tv-serien. I tillegg får du en 90-minutters guidet tur på eiendommen og i vinmarkene, en tur i de underjordiske vinkjellerne samt se nærmere på gamle dagers produksjonsutstyr. For ytterligere informasjon; www.springmtn.com

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her