Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 27 Desember 2006 - 13:35

    De beste nyttårsboblene

    Den beste champagnen som er å få i butikken akkurat nå finner du her.
    27. desember 2006
  • 27 Desember 2006 - 01:01

    Nyttårsvin av stort format

    En god gammel kjenning som fortsatt er et røverkjøp, får æren av å lose oss frem til det nye året.
    27. desember 2006
  • 24 Desember 2006 - 01:01

    Apéritifs julekalender

    Du vokser aldri fra adventskalenderen. Apéritifs julekalender er ekstra smaksrik. 24 adventsgleder fra alle verdens vinhjørner. I dag serverer vi rosinen i pølsa - vinen som passer til svært mange av julens retter!
    24. desember 2006
  • 21 Desember 2006 - 14:03

    Blomstrende bobler

    La Belle Epoque som opererer under tilnavnet Fleur de Champagne, er en av de mest legendariske champagnene som konkurrerer med Cristal og Dom Pérignon i prestisje.
    21. desember 2006
  • 21 Desember 2006 - 14:02

    Historien om en flaske

    La Belle Epoque er like kjent for emballasjen som innholdet.
    21. desember 2006
  • 21 Desember 2006 - 01:01

    Bobler med karakter

    Skal du sikre deg champagne med virkelig karakter til nyttårsfeiringen, må du handle nå.
    21. desember 2006
  • 20 Desember 2006 - 01:01

    Edel perle

    En av polets og vinverdenens mest undervurderte viner fortjener å bli nytt på selveste julaften.
    20. desember 2006
  • 15 Desember 2006 - 11:44

    Revolusjon i vinmark og kjeller

    Et av verdens mest terroirorienterte og historisk rike vinområder har gjennomgått en veritabel revolusjon på rekordtid.
    15. desember 2006
  • 15 Desember 2006 - 10:57

    Aszu og puttonyos

    Aszu er botrytisangrepne druer som plukkes én for én. Seleksjonen gjøres altså i vinmarken og krever et trent øye.
    15. desember 2006
  • 15 Desember 2006 - 10:56

    Tokaj-druene

    Etter phylloxera er antall lovlige Tokaj-druer redusert fra 15 til seks. Furmint er nå som da aller viktigst.
    15. desember 2006
  • 14 Desember 2006 - 01:01

    Julegavetips med merverdi

    Portvin er et sikkert valg for julegavene med flytende innhold. Med late bottled vintage slipper du unna med rundt to hundre kroner.
    14. desember 2006
  • 13 Desember 2006 - 13:44

    Magnetisk DP

    Superluksuriøse Dom Pérignon Rosé er nå ute i en svært så raffinert 1996-utgave.
    13. desember 2006
  • 13 Desember 2006 - 01:02

    Portvin uten sødme

    De moderne rødvinene fra Douro har så flott frukt at enkelte minner om en ung vintage - dog uten sødmen.
    13. desember 2006
  • 07 Desember 2006 - 09:55

    Varmende juledråper

    En rødvin som vårt tax-free-kupp varmer godt som julegave. Og den som fortjener den kan godt være deg selv.
    07. desember 2006
  • 07 Desember 2006 - 01:01

    Viltets venner

    Châteauneuf-du-pape og Cornas er begge kilder til gode viltviner. Her er noen nye godbiter i pollista.
    07. desember 2006
  • 06 Desember 2006 - 01:01

    En skikkelig julete vin

    Ukens vin passer veldig godt som beroligende middel i denne søte julestrid.
    06. desember 2006
  • 30 November 2006 - 01:01

    Ny dronning i Montalcino

    Donatella Cinelli Colombini og hennes kvinneteam leverer store brunelloer til fantasipriser.
    30. november 2006
  • 29 November 2006 - 01:01

    Minibrunello til lavpris

    Ukens vin ligner forbløffende mye på sine storebrødre, men prisen er en tredel.
    29. november 2006
  • 24 November 2006 - 14:34

    Røverkjøp fra Bordeaux

    Denne måneden skal du plukke med det et veritabelt røverkjøp fra taxfreehyllene. En rimelig vin med klasse.
    24. november 2006
  • 23 November 2006 - 01:01

    Prisgunstig amarone

    De beste amaronene er dyre, og enkelte av dem er skikkelig dyre. Men det er håp også under tre hundrelapper.
    23. november 2006
  • 20 November 2006 - 18:47

    Null respekt

    Det er ikke bare de statseide bedriftene som burde fornye ledelsen. Også Stabbur-sjefen, Jan O. Rivenes, burde vurdere sin stilling, eller be styret om permisjon for grundig opplæring i smak og matkultur generelt.
    20. november 2006
  • 16 November 2006 - 01:01

    Blodig godt

    Når syrah får blodsmak, er den i sitt ess. Spesielt nå når viltet finnes i store mengder i butikkene.
    16. november 2006
  • 15 November 2006 - 01:01

    Reneste bjørnebærsaft

    Syrah har fart som en farsott over hele verden men den smaker nå aller best når den treffes hjemme, i den nordlige delen av Rhône.
    15. november 2006
  • 13 November 2006 - 12:01

    Dette drikker du til lutefisk

    Hvilken lutefisk du velger, får også betydning for drikkefølget. Men den store mengden tilbehør mange kamuflerer lutefisksmaken med har vel så mye innflytelse.
    13. november 2006
  • 13 November 2006 - 11:16

    Skarp og god

    En jul blir aldri lik den andre så lenge juleølet og juleakevitten forandrer seg hvert år. Noe av sjarmen er forventningene. Og hvilken av årets juleakevitter som blir favoritt.
    13. november 2006