Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Ofte må du til Côte-Rôtie i Nord-Rhône for å finne syrah med skikkelig blodig karakter, med smak av velhengt kjøtt eller rått viltkjøtt. Og betale fire hundre pluss.
Nøye utvelgelse Eller du kan gå til Crozes-Hermitage, og ende på halvparten eller mindre.
Aase JacobsenFoto: Eva Brænd
Men for å få en blodig syrah må du velge en av produsentene som vet å hente ut maksimalt av syrah i dette ikke alltid like spennende landskapet.
Med viltpreg
Som
Yann Chave eller
Gilles Robin som begge lager strålende crozes'er med en helt spesiell intensitet og rikdom.
Begge er nå tilgjengelig i 2004-versjon. Etter heten i 2003 som ga en litt atypisk stil, syrah er ikke like varmekjær som de andre røde druene i Rhône, er 2004 et forfriskende møte. Samtidig som det ville preget er tilbake.
Eleganse
Jaboulets supercrozes fra 2001, også det er vellykket år for crozes, er et veldig godt eksempel på hvordan syrah blir når de første årenes intensitet er dempet og mer komplekse jordsmonnsaromaer kommer til syne.
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra
Apéritifs polliste eller
søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Dersom du allerede er abonnent på
Ukens vin (før 06.09.06) vil du automatisk også motta
godbiter i pollisten.
Les mer her (klikk) og bli abonnent.