Aase JacobsenFoto: Eva Brænd
Gitt en moderat mengde av bacon, ribbefett og ertestuing (men ikke noe sirup eller brunost), slik at fiskesmaken trenger gjennom er dette gode anbefalinger:
Til den mildeste lutefisken fungerer polutgaven av Mack Juleøl (2667) veldig godt. Det gjør også den noe mildere og svakere utgaven fra samme bryggeri samt tilsvarende fra Aass. Denne lutefisktypen passer best sammen med et juleøl med dempet maltpreg.
Lysholm selvskreven Godt juleøl gjør akevitt helt overflødig til lutefisk, men hvis du insisterer, passer årets Juleakevitt,
Gilde Juleakevitt 2014 (12302), fint til lutefisken.
Også den mildeste utgaven.
Eller så har vi jo selvsagt
Norsk Lutefisk Akevitt (39537) som er skreddersydd til lutefisk med full pakke. Etiketten til denne akevitten viser for øvrig brygga til landets ledende lutefiskprodusent, Hveding.
Når det er snakk om lutefisk, stiller
Lysholm Linie (12067) alltid sterkt. Denne akevitten med det fyldige men balanserte krydderpreget er nemlig perfekt for begge lutefiskversjoner - samt for de som liker godt med ribbefett.
Hvit burgunder Den har sin delikate stil til tross, nok kraft til å nytes sammen med den ekte lutefisken. En spennende og annerledes kombinasjon er den flotte og prisgunstige hvite burgunderen Michelot Bourgogne Blanc 2012 (50247) fra Michelot. Selv om den gjør en glimrende jobb sammen med "pysefisken", er det først sammen med den ekte versjonen at den briljerer. Vinens mineraltoner spiller på lag med de tørkete fiskearomaene på en fascinerende måte.
Bestill drikkeforslagene med en gang
Ønsker du å bestille noen av drikkeforslagene trykker du bare på produktnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra
Apéritifs polliste eller
søke deg frem til de varene du er ute etter.