Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 15 Desember 2006 - 10:57

    Aszu og puttonyos

    Aszu er botrytisangrepne druer som plukkes én for én. Seleksjonen gjøres altså i vinmarken og krever et trent øye.
    15. desember 2006
  • 15 Desember 2006 - 10:56

    Tokaj-druene

    Etter phylloxera er antall lovlige Tokaj-druer redusert fra 15 til seks. Furmint er nå som da aller viktigst.
    15. desember 2006
  • 14 Desember 2006 - 01:01

    Julegavetips med merverdi

    Portvin er et sikkert valg for julegavene med flytende innhold. Med late bottled vintage slipper du unna med rundt to hundre kroner.
    14. desember 2006
  • 13 Desember 2006 - 13:44

    Magnetisk DP

    Superluksuriøse Dom Pérignon Rosé er nå ute i en svært så raffinert 1996-utgave.
    13. desember 2006
  • 13 Desember 2006 - 01:02

    Portvin uten sødme

    De moderne rødvinene fra Douro har så flott frukt at enkelte minner om en ung vintage - dog uten sødmen.
    13. desember 2006
  • 07 Desember 2006 - 09:55

    Varmende juledråper

    En rødvin som vårt tax-free-kupp varmer godt som julegave. Og den som fortjener den kan godt være deg selv.
    07. desember 2006
  • 07 Desember 2006 - 01:01

    Viltets venner

    Châteauneuf-du-pape og Cornas er begge kilder til gode viltviner. Her er noen nye godbiter i pollista.
    07. desember 2006
  • 06 Desember 2006 - 01:01

    En skikkelig julete vin

    Ukens vin passer veldig godt som beroligende middel i denne søte julestrid.
    06. desember 2006
  • 30 November 2006 - 01:01

    Ny dronning i Montalcino

    Donatella Cinelli Colombini og hennes kvinneteam leverer store brunelloer til fantasipriser.
    30. november 2006
  • 29 November 2006 - 01:01

    Minibrunello til lavpris

    Ukens vin ligner forbløffende mye på sine storebrødre, men prisen er en tredel.
    29. november 2006
  • 24 November 2006 - 14:34

    Røverkjøp fra Bordeaux

    Denne måneden skal du plukke med det et veritabelt røverkjøp fra taxfreehyllene. En rimelig vin med klasse.
    24. november 2006
  • 23 November 2006 - 01:01

    Prisgunstig amarone

    De beste amaronene er dyre, og enkelte av dem er skikkelig dyre. Men det er håp også under tre hundrelapper.
    23. november 2006
  • 20 November 2006 - 18:47

    Null respekt

    Det er ikke bare de statseide bedriftene som burde fornye ledelsen. Også Stabbur-sjefen, Jan O. Rivenes, burde vurdere sin stilling, eller be styret om permisjon for grundig opplæring i smak og matkultur generelt.
    20. november 2006
  • 16 November 2006 - 01:01

    Blodig godt

    Når syrah får blodsmak, er den i sitt ess. Spesielt nå når viltet finnes i store mengder i butikkene.
    16. november 2006
  • 15 November 2006 - 01:01

    Reneste bjørnebærsaft

    Syrah har fart som en farsott over hele verden men den smaker nå aller best når den treffes hjemme, i den nordlige delen av Rhône.
    15. november 2006
  • 13 November 2006 - 12:01

    Dette drikker du til lutefisk

    Hvilken lutefisk du velger, får også betydning for drikkefølget. Men den store mengden tilbehør mange kamuflerer lutefisksmaken med har vel så mye innflytelse.
    13. november 2006
  • 13 November 2006 - 11:16

    Skarp og god

    En jul blir aldri lik den andre så lenge juleølet og juleakevitten forandrer seg hvert år. Noe av sjarmen er forventningene. Og hvilken av årets juleakevitter som blir favoritt.
    13. november 2006
  • 09 November 2006 - 14:27

    Stor bragd med riesling

    Det er ingen lett oppgave å profilere seg som topprodusent fra et område som er mest kjent for å ha oversvømt markedet med sukkervannet Liebfraumilch.
    09. november 2006
  • 08 November 2006 - 01:01

    Sjeldne rieslingrøverkjøp

    Det ukens to rieslinger - en purung og en 12 år gammel - har til felles er at de byr på fantastisk valuta for pengene.
    08. november 2006
  • 02 November 2006 - 01:01

    Spanskekongen

    Tempranillo er utvilsomt Spanias ukronte konge hva druer angår. Her er 10 godbiter fra Rioja, Ribera del Duero og Toro.
    02. november 2006
  • 01 November 2006 - 01:01

    Superrioja

    Ukens vin er nok dyrere enn det du vanligvis spanderer på en rioja, men så er den så uendelig mye bedre og en strålende kandidat for kjelleren.
    01. november 2006
  • 30 Oktober 2006 - 13:31

    Billig og god

    En chilener som selv med vår alkoholskatter er et meget godt kjøp, er det du skal plukke med deg fra tax free akkurat nå.
    30. oktober 2006
  • 26 Oktober 2006 - 01:00

    Kjølig frukt fra down under

    Det er ikke ofte nye vinregioner får en slik flying start som Pemberton. Årsaken er høy kvalitet og etter australske forhold små volum.
    26. oktober 2006
  • 25 Oktober 2006 - 01:01

    Høstgodt fra down under

    En gammel kjenning fra Australias kjøligere soner er vår utkårete rødvin til høstlige kjøttretter.
    25. oktober 2006
  • 19 Oktober 2006 - 09:56

    De store klassikerne

    Ch. de Beaucastel og Ch. la Nerthe er bunnsolid plantet i Châteauneuf-du-papes jord.
    19. oktober 2006