På Maaemo er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Bak alt som serveres ligger en god historie. Alt pakket inn i et økologisk og kortreist konsept. Som belønnes med både stjerner og priser.
Andreas Espnes på 5 bord lokker trondhjemmere med champagnelunsj på lørdager. De lar seg friste takket være gunstige priser på både bobler og mat. Også på kveldstid, men da med langt flere serveringer.
Selv om rødvinene fra Loire rent druemessig har et visst slektskap med Bordeaux, og lagringspotensialet er på høyde med de mer berømte slektningene, er stilen en annen.
Christian Leperchois på Domaine des Carabiniers er en av pionerene innen først økologisk, så biodynamisk druedyrking i Sør-Frankrike. Det har slett ikke vært en vei uten hindringer, men belønningen er viner som uttrykker sitt terroir maksimalt.
Norsk cowboymat kan vestlendingens favorittspise raspeball med vossakorv og salt fårekjøtt kalles. Men hva drikker vi til mat med en slik utpreget karakter?