- Skjær av skorpen på brødet eller briochen og grill det lett på begge sider i en varm panne.
- Valnøttvinaigrette:
- Visp sammen eggeplommer, honning, eddik og sennep.
- Spe inn oljen dråpevis til å begynne med, så litt etter litt, mens du visper kraftig til den blir tyktflytende.
- Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede valnøtter.
- Chèvrekrem:
- Ha chèvren i en food prosessor sammen med rømme og fløte. Kjør sammen med pulsknappen til blandingen er glatt.
- Bland urtene med litt extra virgin olivenolje, salt og pepper.
- Legg fikenskivene på briochen, deretter urtene og til slutt skinkeskivene
- Fordel nøttevinaigretten og chèvrekremen pent rundt.
Gode retter med spekemat finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig