Rens og finhakk løken. Fres den i en kjele med olje til den er blank. Tilsett risen og la steke til risen har tatt til seg all oljen.
Ha i vinen og la den koke helt inn i risen mens du rører hele tiden. Spe litt etter litt med buljongen, la det koke inn helt før du sper med mer kraft.
Mot slutten av koketiden (ca 10 - 12 min) tilsetter du matfløte som du lar koke inn, samt sukkerertene som du deler i strimler og lar koke med de siste 2 minuttene.
Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper.
Skjær juleskinken i tynne skiver og server ved siden av risottoen.
Tips: Prøv å bytte ut risottorisen med byggryn for en mer nordisk variant av retten.
Her finner du flere lekre retter av julepålegget
Flere deilige risottoretter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig