Tips: Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer den i skiver. Det aller beste er å lage deigen dagen før kakene bakes ut.
- Dag 1:
- Skold mandlene og la dem tørke på kjøkkenpapir før du hakker dem fint.
- Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene.
- Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og pakk dem i plastfolie.
- Sett deigen kjølig til neste dag.
- Dag 2:
- Sett stekeovnen på 175 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
- Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de får en fin og gyllen farge.
- Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.
Flere oppskrifter på pepperkaker
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus