- Del opp lutefisken i serveringsstykker. Bland den finhakkede hvitløken og hvitløken med saltet.
- Gni lutefiskstykkene med løksaltet og pakk dem inn i en stekepose.
- Bak lutefisken i ovn ved 175 grader i ca 15 minutter. La den få hvile et par minutter før servering.
Grønn saus:
Surr sjalottløken i smør til den er myk. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve.
- Ha i buljong og kok i 20 minutter før du tilsetter ertene og koker videre i 5 minutter.
- Rør inn fløten og mos blandingen til en jevn saus med en stavmikser eller i en blender. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
Salsa verde:
Bland sammen gressløk, persille, hvitløk, kapers, sardiner og sitronsaft i en mikser og kjør til en jevn saus.
- Smak til med revet sitronskall og la blandingen stå kjølig i 20 minutter.
Servering:
Skjær brødet i skiver og skjær bort skorpene.
- Smør salsaen på brødskivene og stek dem i stekeovn ved 225 grader i 5 minutter.
- Pynt med kapers og server ved siden av lutefisken og den grønne sausen.
Tips1: Ønsker du en litt fastere lutefisk kan du legge fiskestykkene i grovt salt i 20 minutter. Skyll av saltet, tørk fisken og gni den inn med hvitløkssaltet.
Tips2: I lutefisksesongen får du kjøpt porjonspakker med lutefisk. Det forenkler tilberedningen mye.
Slik koker du lutefisk perfekt
Her er oppskriften på klassisk lutefisk