- Del opp lutefisken i serveringsstykker. Bland den finhakkede hvitløken og hvitløken med saltet.
- Gni lutefiskstykkene med løksaltet og pakk dem inn i en stekepose.
- Bak lutefisken i ovn ved 175 grader i ca 15 minutter. La den få hvile et par minutter før servering.
Grønn saus:
- Surr sjalottløken i smør til den er myk. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve.
- Ha i buljong og kok i 20 minutter før du tilsetter ertene og koker videre i 5 minutter.
- Rør inn fløten og mos blandingen til en jevn saus med en stavmikser eller i en blender. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
Salsa verde:
- Bland sammen gressløk, persille, hvitløk, kapers, sardiner og sitronsaft i en mikser og kjør til en jevn saus.
- Smak til med revet sitronskall og la blandingen stå kjølig i 20 minutter.
Servering:
- Skjær brødet i skiver og skjær bort skorpene.
- Smør salsaen på brødskivene og stek dem i stekeovn ved 225 grader i 5 minutter.
- Pynt med kapers og server ved siden av lutefisken og den grønne sausen.
Tips1: Ønsker du en litt fastere lutefisk kan du legge fiskestykkene i grovt salt i 20 minutter. Skyll av saltet, tørk fisken og gni den inn med hvitløkssaltet.
Tips2: I lutefisksesongen får du kjøpt porjonspakker med lutefisk. Det forenkler tilberedningen mye.
Slik koker du lutefisk perfekt
Her er oppskriften på klassisk lutefisk
Slik bruker du lutefiskrestene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig