Pepperrot gir et ekstra kick til tilbehøret og til den krydrete laksen.
Laks er veldig anvendelig i mange retter. Det samme er røye og selvfølgelig ørret. Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter
Pepperrot gir et ekstra kick til tilbehøret og til den krydrete laksen.
En perfekt match til krydderstekt laks er ovnsstekte grønnsaker. Det hele får følge av deilig krydder som gjør at det sparker litt fra i smaksløkene.
Her skal du grave fisken selv, men det er det verd. Når den får følge av avocadosausen blir det herlig måltid. Forrett eller smårett.
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør er en klassiker som aldri går av moten. Her er oppskriften med hvordan du lager tilbehøret selv.
Kombinasjonen av marinert/gravet laks og poteter gir salaten mer metthetsfølelse. Urtekremen gir mer smak og toppingen av lodderogn eller annen type "kaviar" gir retten et luksuriøst preg.
På en time forvandler du nøytral laks til en spennende ingrediens i salaten. Den kan også brukes på koldtbordet sammen med rømme og flatbrød.
Tartar er du nok mest kjent med når den lages med kjøtt. Ishavsrøya egner seg ypperlig.
Å bake inn laksen i butterdeig er inspirert av klassikeren Beef Wellington.
Denne oppskriften er kjapp som få. Og riktig velsmakende.
Denne rette med grillet laks og den deilige marinaden og tilbehøret må prøves.
Det er gremolataen - altså persille, hvitløk og sitronskall - som gjør at denne retten blir så god. Du kan godt bruke annen type fisk, kylling eller halloumi på grillspydene.
Det er ikke mye som skal til for å forvandle denne til en «proff» rett. Likevel er den svært enkel å tilberede.
Laks fra grillen blir spenstig med dette tilbehøret.
Laks og asparges får ekstra smak fra marinaden. Enkelt og svært effektfullt for smaksopplevelsen.
En salat med frisk mango og spenstig chili passer svært godt til smaken av laks, og tar ikke mange minutter å lage.
Fisk egner seg også godt for grilling, og beholder du skinnet på, som her, blir fiskestykkene langt enklere å hanskes med.