Grillet marinert ørret med honning
Foto: Aina Hole

Grillet marinert ørret med honning

Fremgangsmåte

Filetér ørreten og del filétene med skinnet på i porsjonsstykker.

Marinér i soyasaus, basilikum, olivenolje, hvitløk, lime og pepper. Ikke tilsett salt før etter at du har grillet ørreten, da saltet trekker ut saft fra fiskekjøttet. La ørreten ligge i marinade i minst 1/2 time. Denne marinaden "koker" også ørreten noe, så ikke la den ligge for lenge.

Legg ørreten med skinnsiden ned i en ildfast form. Sett formen midt i ovnen og grill fisken til den er sprø og nesten gjennomstekt (ca 5 min).

Grønnsaksseng:
Del bok choy'en i fire båter, vask godt uten at bladene faller fra hverandre. Kutt gulrøttene og ertene til julienne. Rist sesamfrøene i en tørr panne på middels varme til de har fått en pen gyllen farve - legg de tilside. Surr gulrøttene på svak varme i sesamoljen i 5-7 minutter, tilsett ertene og bok choy'en. Surr alt til grønnsakene er kokt, men fortsatt sprø. Tilsett honning og ristede sesamfrø.

Legg grønnsakene på bunnen av tallerkenen og plasser den grillede ørret fileten på toppen.

Flere deilige retter med ørret finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brita Bjørnsson, Hafrsfjord

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her