- Skjær laksen i porsjonsstykker Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell denne over laksen.
- Dekk med folie og la stå i kjøleskap minst 1 time.
- Skrell aspargesen og del hver av dem i 2 biter.
- NB Avskjæret fra aspargesen skal ikke kastes men has i en kjele med vann og et laurbærblad (fra marinaden). Denne kraften bruker du en annen dag til suppe, eller fryser den inn.
- Lag marinaden og legg aspargesbitene i marinaden. Dekk med folie og la aspargesen marinere 1 time i kjøleskap.
- Ta ut laks og asparges av marinaden og sil denne over i en kjele. Ta vare på laurbærbladet som brukes til aspargeskraften.
- Kok inn til en tredel gjenstår og monter med smør. Hold varm.
- Grill asparges og laks på god varm grillpanne i 2-4 minutter eller på utegrillen.
- Anretning: Skjær reddik i tynne skiver og legg i iskaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet og tørk.
- Legg reddikskiver i takmønster og legg aspargesene oppå. Topp med laksen, en sitronskive og urter/småsalat. Server sausen på siden.
Mange andre retter med grillet laks du kan prøve
Her finner alle våre andre retter med laks