- Krydrene ristes i varm panne i ca 5 minutter, for å forsterke smaken. Panna skal være varm, men ikke så varm at det begynner å ryke, da kan krydderne brenne seg.
- Kjøl ned og mal på en krydderkvern.
- Legg fiskefiletene i en dyp form og fordel salt, sukker og krydderblanding på filetene. De legges så parvis, med kjøttsidene mot hverandre. Trekk plast over og legg dem i press.
- Filetene skal graves i to døgn, og skal snues etter 1 døgn slik at de som ligger i bunn kommer øverst og omvendt.
- Før servering skrapes krydrene bort.
- Ved servering skjæres fiskefiletene i tynne skiver, på langs, og legges på tallerkenen, en stor eller porsjonsvis.
- Anrettes med avocadosaus, ruccula og samme type rogn som fisk.
Avocadosausen:
- Rens avocado og skjær kjøttet i grove biter og blendes til en fin purésaus sammen med limesaft og majones.
- Tilsett finhakket hvitløk, chili og koriander, og smak til med salt og pepper.
- Spe evt med litt vann om den er for tykk.
- Dekk med plastfolie og sett kjølig frem til servering.
Flere retter med gravlaks finner du her