Ishavsrøye med boretaneløk
Moe Media

Ishavsrøye med boretaneløk

En deilig rett med ishavsrøye og en spennende saus til.

Fremgangsmåte

Stek fileter av ishavsrøye med skinnsiden ned.

Boretaneløken:
Boretaneløk (Flatløk) er en importert løk og har en mild og god smak. Er på størrelse med en liten kepaløk, men med et flatt og glansfult "kjøtt". Den lagres i tørr luft. Trenger ikke å ligge kjølig og tåler lagring ned mot 0 C.

Surr renset boretaneløk sammen med hvitløk og olje. Vend dem rundt etter 1 minutt på hver side. Hell dem over i en ildfast form og tilsett bladpersille og rosmarin. Krydres med salt og pepper. Bakes på 150 C i 15 minutter.

Sausen:
Sviss løken i litt smør til den blir blank. Tilsett eddik eller hvitvin og vann. Kok det ned til nesten all væsken er borte. Tilsett fløten og kok ytterligere ned med fløte og piske inn usaltet smør. Smakes til med salt og hvit pepper.

Sendt inn av Moe Media

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her