Skjær laksen i 6 like store stykker. Gni dem inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.
Skrell jordskokkene og skjær dem i grove stykker. Kok jordskokkene møre i vann uten salt.
Slå av vannet og kjør jordskokkene til en glatt pure med kokende fløte til passe fast konsistens. Smakes til med salt og pepper.
Skjær sjampinjongene i terninger 5x5 mm.
Rist valnøttene i tørr panne til de blir gylne, dryss på litt salt. Ta dem ut av pannen og kutt hver halve valnøtt i fire.
Stek sjampinjongene i samme panne i solsikkeolje. Tilsett valnøttolje og valnøttkjerner. Smak til med salt og pepper.
Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned. Legg på lokket og grill dem til du lett kan trekke av skinnet.
Legg laksen på tallerkener sammen med jordskokkpure og valnøtt-sjampinjongoljen rundt. Legg på grovkuttet persille og småbladet salat og ha kapersen på.
Tips: Denne retten kan du godt lage i stekepannen også - stek da laksefileten med den peneste siden ned til den har fått fin stekeskorpe, snu fileten og stek ett minutt på den andre siden. Laksen bør ha en lett rå kjerne.
Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig