Laks er veldig anvendelig i mange retter. Det samme er røye og selvfølgelig ørret. Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter
Ørret og kreps er en deilig kombinasjon. Når de to får besøk av asparges får du et deilig måltid. Ikke minst når du også lager potetchips.
Når ørreten tilberedes med forsiktighet og serveres med en myk og fyldig couscous, trenger du ikke saus.
Her får ørreten følge av einebær bacon som gir fisken som i seg selv smaker herlig, en ekstra dimensjon.
Tataki er den japanske teknikken hvor fisken bare så vidt får en stekeflate. Den passer veldig godt på fet fisk. Sammen med den lette sausen, får du en enkel og svært smaksrik rett.
Denne oppskriften er hentet fra Nord-Portugal. Der bruker de spekeskinke til å pakke inn ørreten før den stekes i panne eller over åpen ild. Du kan godt bruke tørrsaltet bacon eller pancetta. Men skivene må være skåret tynt.
Denne raske retten med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker. Retten er et fargekart på tallerkenen,
Ørret med spansk mandelsaus er spennende rett. Inspirert av det spanske kjøkken
Ørret smaker ekstra godt når den får steke med grønnsakene de siste minuttene i ovnen.
Her får ørreten besøk av ris på ekte vietnamesisk vis. Du kan glede deg.
Denne retten er så lett å lage at den også kan lages på telttur. Eller tas med på piknik, for tilbehøret lages på forhånd.
Vil du overraske gjestene dine med en spennende rett skal du pakke inn ørreten som i denne retten.
En rett med ørret og lardo som det tar litt tid å lage, men det vil du ikke angre på
Her kommer ørreten virkelig til sin rett. Det sørger basilikumsausen for
Slik har du kanskje ikke servert ørret før. Det bør du absolutt prøve.
Ørret trives også i grønn saus. Bare prøv.
Laks er perfekt som ceviche. Sammen med crème fraîche, rosèpepperog og ruccola salat kommer det til å smake veldig godt.
Når fisken bakes sammen med grønnsaker i bakepapir, beholdes alle saftigheten fra både fisk og grønt.