Jalapeno-salsa lager du enkelt selv. Smaken overgår alt av det som finnes i glass.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Jalapeno-salsa lager du enkelt selv. Smaken overgår alt av det som finnes i glass.
En slik salsa hører hjemme på ethvert meksikansk måltid.
Denne rødløksalaten passer like godt til meksikansk mat som til norsk koldtbord.
Tajin er en meksikansk krydderblanding av chilipepper, salt og tørket lime som er lett å lage selv.
Modne pærer er perfekt i en kake som denne. Resultatet er en supersaftig og holdbar kake.
Nasu Dengaku er den japanske betegnelsen på denne retten hvor en søt miso-glaze gir smak til aubergine som enten grilles eller pannestekes.
Når poteter lages på denne måten, trenger du mindre kjøtt (eller fisk) per person.
Når potet får følge av ost og løk/hvitløk samt ost, blir det fest. Så enkelt og så godt
Selv en så enkel rett som denne gir mersmak. Server den som forrett, tilbehør eller smårett med brød til.
Når grønnsaker (også rester) ostegratineres, går de i en egen mage. Lag derfor ekstra stor porsjon.
Så raskt lager du en snack for to eller en middag for en.
Denne kyllingretten passer til både barn og vokse. Soltørkede tomater og revet parmesan skal du ha på toppen.
Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god. Med denne oppskriften blir den det.
En skikkelig munnfull med loff og skinke som du kan lage til lunsj, middag eller kvelds.
Ofte kan en salat være en fin måte å få brukt opp restemat. Og poteter fra dagen før er perfekt i slike retter. Hva med en varm potetsalat. Her er oppskriften.
Du bruker ikke lang tid på å lage en god fiskegryte. Det er masse deilig smak i fisken. Her er den enkle oppskriften.
Carnitas er mexicanernes svar på pulled pork og er ikke annet enn grisegodt. Carnitas kan serveres i både taco, quesedillas, buritos, over nachos eller sammen med bønner og ris. Lag denne oppskriften når du vil ta tacokvelden til nye høyder.
Purrestokk er ikke hverdagskost, men et produkt som har sin plass i matkulturen. Bare se hva du kan lage av noe som normalt ikke brukes.