Okseskank birria
Foto: Markus Andersson

Okseskank birria

En okseskank som får marinere seg i masse krydder og godgjøre seg over natten i steikeovnen kan ikke annet enn å smake digg.

Fremgangsmåte

  1. Stek tomatene på veldig høy varme i ovnen til de er brent over hele overflaten.
  2. Stek den uskrelte hvitløken og løken i ovnen til den er litt brent.
  3. Rist chiliene i en panne til de er aromatiske og lett ristet, fjern stilker og frø.
  4. Rist krydderne ett og ett i en tørr panne.
  5. Bland krydder, chili, hvitløk, løk, tomater, eddik og salt i omganger og bland godt i en blender.
  6. Bruk vann om nødvendig.
  7. Krydre okseskanken sjenerøst med salt og brun på alle sider.
  8. Mariner kjøttet med litt av blandingen i 2 timer.
  9. Legg okseskanken i en dyp beholder eller gryte, ha alt av blandingen i og tilsett kraften.
  10. Pass på at alt kjøttet er dekket og stek over natten ved 80 °C. 
  11. Ta kjøttet ut av kraften og stek i ovnen i 20 minutter ved 200 °C.
  12. Reduser kokekraften og server på toppen av det stekte kjøttet.
  13. Server med finhakket løk og koriander.

Sendt inn av Katla

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her