- Tin butterdeigsplatene på kjøkkenbenken.
- Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver.
- Kok epleskivene raskt i kokende vann med saften av en sitron. 2 minutter er nok. De skal bli litt myke slik at det er lett å forme dem til roser uten at skivene brekker.
- La de dryppe av og avkjøl.
- Kjevl ut butterdeigsplatene til tredobbelt størrelse, rektangulært. Skjær hver plate i 4 lange remser.
- Smør remsene med et tynt lag vaniljekrem 0g dryss over litt kanel.
- Legg epleskiver «taksteinslagt» på hver remse, slik at de stikker litt utenfor deigen i overkant.
- Brett den nederste kanten av deigen halvveis over epleskivene.
- Start i den ene enden og rull forsiktig sammen til en rose.
- Sett eplerosene i smurte muffinsformer.
- Ha en liten skje med vaniljekrem i midten av hver rose.
- Stek i ovn på 180 grader på nederste rille i ca. 40 minutter.
- Dryss de nystekte rosene med melis og server dem gjerne med litt is ved siden av.
Tips: Du kan gjerne bruke syltetøy i stedet for vaniljekrem.