En skvett juleøl gir laksen et solid kick i denne friske salaten
Juleøl er fantastisk ikke bare ved siden av mat, men også som en ingrediens i selve retten. Har du rester etter helgen, får du bruk for det her.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Juleøl er fantastisk ikke bare ved siden av mat, men også som en ingrediens i selve retten. Har du rester etter helgen, får du bruk for det her.
Les hele sakenVi snakker om vellagret akevitt, eplemost og øl av typen belgisk wit.
Les hele sakenNorske epler er det verdt å vente på, og det kan man trygt si også gjelder norsk sider. Av de 69 testede produktene er det sider og mørkt øl som scorer best.
Les hele sakenEtter mange polslipp med lagringsdyktige, komplekse produkter i teten, er det denne gang IPA-er som går av med seieren. Her er de du bør sikre deg nå.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld med 7 Fjell Bryggeri, Bareksten Spirits og fem lekre retter spesialkomponert av kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård
Les hele sakenProduktene i toppen er intense, komplekse og særdeles lagringsdyktige. Da er det kanskje ikke så ille at hetebølgene i år har latt vente på seg, det er på kjøligere kvelder disse er perfekte.
Les hele sakenAv 118 testede produkter er det hybrider, frukt, fatlagring og store mengder humle som kjennetegner de aller beste.
Les hele sakenDenne uken slippes 37 nye øl på +ØL-polene og de fleste holder et svært høyt nivå. Men dessverre er det også få flasker tilgjengelig av de beste, så det gjelder å være rask.
Les hele sakenDet er alltid mye å velge mellom når man begir seg inn på Vinmonopolet etter et slipp, og det er ikke alltid like lett å velge. Med våren rundt svingen bør vi sikre oss drikke til enhver anledning, og de beste finner du her.
Les hele sakenFantastiske øl fra New Zealand settes til en eksklusiv femretters meny som vil åpne dine øyne for Stillehavets "flytende gull"
Les hele sakenFastelavn er dagen der du bør dra frem ølet det kanskje er vanskeligst å finne den perfekte matmatch til.
Les hele sakenHumle er nemlig en av landets viktige jordbruksvarer, og ikke uventet bruker New Zealands ølbryggerier denne høykvalitetshumlen for alt den er verd.
Les hele sakenSærlig én ølstil står stødig gjennom det siste året.
Les hele sakenVi inviterer til en unik 5-retters meny av de beste råvarer kombinert med edle dråper fra hele vårt langstrakte land.
Les hele sakenBrussels Beer Challenge er ølverdenens Oscar, og i år har et lite bryggeri fra Telemark håvet inn hele fire priser, deriblant høythengende «Brewery of the Year».
Les hele sakenI år som i fjor byr det store antallet ulike juleøl på valgets kvaler. Blant de beste finner vi noe for alle og enhver.
Les hele sakenVi er midt i dypeste høsten, og sesongen for lette, friske øl er utvilsomt forbi. Nå begynner tiden for de mørkere, mer maltrike typene, og en stor fordel med dette er at det nettopp er disse ølene som er de mest matvennlige.
Les hele sakenDet er på høy tid å fase ut rødvin som obligatorisk drikke til ostefatet. Det vil du si deg enig i så snart du har testet disse sammensetningene.
Les hele sakenDet betyr at du kan lage en helaftens raffinert meny uten å måtte ty til hjelp fra vin eller bestillingsutvalget.
Les hele sakenBlant nyhetene i som denne måneden er å finne på spesialpolene er det både mørke smaksopplevelser og syrlige nytelser.
Les hele sakenVi har testet 50 øl og sidere i månedens Vinmonopol-slipp, og har funnet godbiter til alle og enhver. Trenger du noe godt å varme deg med en sensommerkveld, eller heller en leskende tørsteslukker? Her finner du det du trenger.
Les hele sakenDet er ingen ferietid på polet, koronatrøkket fortsetter og her ser du hva du har i vente når polet åpner for salg av nyheter den 7. juli kl 8.
Les hele sakenDette er tiden for å hamstre øl! I Vinmonopolets spesialslipp for juni finner du flere komplekse og friske klassikere i storflasker som er perfekte til å lagre til den store post-koronafeiringen.
Les hele sakenBlant mainyhetene på Vinmonopolet er det også mye spennende øl, sider og fruktvin. Fruktig, syrlig og friskt, men også kompleksitet kjennetegner de beste.
Les hele sakenTiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.
Les hele sakenVi har testet over 70 øl- og sidernyheter i BU, og her er det mye snacks. Det finnes noe for alle og enhver, men liker du stout, surøl og lekre sidere, er mars måned for deg. Hele 16 nyheter har fått 90 poeng eller mer.
Les hele sakenDenne sjømannsgryta er herlig rustikk og veldig smaksrik. Det blir slåsskamp også om restene. Her er oppskriften du må prøve.
Les hele sakenLær det du trenger å vite om øl samtidig som du får anledningen til å kjøpe inn fire deilige øl og smake dem sammen med kursets foredragsholder - uten at du behøver forlate stuen hjemme.
Les hele sakenI julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av
Les hele sakenVi elsker å feire, og spesielt med noe godt i glasset. På den internasjonale IPA-dagen som altså er 6. august, er det bare en ting som betyr noe i glasset.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenEller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.
Les hele sakenKoreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
Les hele sakenEtterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenSushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenKombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Les hele sakenPosjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.
Les hele saken