Matkurs og vinkurs

Beermakers Dinner 22. mars i Oslo

Beermakers Dinner: Bli med på tidenes ølmiddag på Nedre Foss Gård

Beermakers Dinner: Bli med på tidenes ølmiddag på Nedre Foss Gård

Fantastiske øl fra New Zealand settes til en eksklusiv femretters meny som vil åpne dine øyne for Stillehavets "flytende gull"
23 Februar 2022 - 13:00

Kjøkkenet på Nedre Foss Gård har satt seg i tenkeboksen og utviklet en meny som virkelig hedrer et av verdens mest innovative ølland. Fem fantastiske retter settes til øl fra fem New Zealandske bryggerier og viser at moderne håndverksøl er mer allsidig enn vi kunne ane. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten nedenfor.

Både om du allerede har kastet deg på håndverksølbølgen eller om du ønsker å se hva det hele dreier seg om, er dette en middag du vil få med deg. Denne kvelden vil du få smake fruktige så vel som vinøse surøl, humlefriske og tropiske IPA-er, og ikke minst mørke, maltrike øl som nærmest er en dessert i seg selv.  

Humlehage i New Zealand
Humlehage i New Zealand (Foto: NZBC)


Kiwi-bryggere er ikke redde for å eksperimentere og det er derfor ikke uten grunn at New Zealand regnes som et av de mest innovative øllandene. Med fantastiske forhold for humledyrking og med sin beliggenhet langt unna de mer tradisjonelle bryggelandene, har de tatt både humlen og ølet til nye høyder gjennom moderne kombinasjoner og nytenkende metoder. Noen av dagens mest ettertraktede humletyper kommer fra denne øyen på andre siden av jorden, og det siste tiåret har vi også sett en oppblomstring av lokalprodusert malt.

Urbanaut Brewing
Urbanaut Brewing Co.

Bak arbeidet å få ølene til Norge mens de fortsatt er ferske står New Zealand Beer Collective. NZBC består av en gruppe bryggerier som har gått sammen for å sikre at ølene kommer så fort frem til resten av verden som mulig, uten at kvaliteten forringes. Og det er vi glade for å se at de har klart!  Representert denne kvelden er øl fra 5 av NZBC-bryggeriene, nemlig Deep Creek Brewing Co, 8 Wired, Urbanaut Brewing Co., Kereru Brewing Company, Duncans Brewing og Boneface Brewing.

Mer om hvordan New Zealand har blitt så unike i ølverdenen kan du lese her.

Todd Nicolson, NZBC
Todd Nicolson, NZBC


For å fortelle oss om alt New Zealandsk øl har å by på kommer en av hjernene bak New Zealand Beer Collective, Todd Nicolson.  
Todd og teamet på Nedre Foss står klare til å gi dere en fantastisk og øyeåpnende kveld med moderne øl satt til de lekreste matretter. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av. 

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og har begrenset antall deltakere. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her