Du kan selvsagt bruke annen type øl i marinaden til laksen. Men maltsødmen i juleølet gir den det lille ekstra. Juleølmarinert laks er perfekt også til julelunsj og frokost, så test ut oppskriften allerede nå.
Dagens rett
Foto: (Beano5)
En skvett juleøl gir laksen et solid kick i denne friske salaten
Juleøl er fantastisk ikke bare ved siden av mat, men også som en ingrediens i selve retten. Har du rester etter helgen, får du bruk for det her.
10 Desember 2024 - 00:00
Juleølsmarinert laks med appelsin og basilikum
Fremgangsmåte
- Kutt laksen i skiver eller strimler og ha den i en bolle.
- Ha i øl, saft og skall fra limen og olivenolje.
- Skrell appelsinene og skjær ut "filetene".
- Ha filetene sammen med laksen og la dette marinere en times tid.
- Ta laks og appelsin ut av marinaden og ta vare på begge deler.
- Ha i friskstrimlet basilikum og smak til med salt og nykvernet pepper.
- Skjær fennikel og reddik i syltynne skiver og bland med salatblader på en tallerken.
- Fordel lakseblandingen over.
- Drypp over marinade.
- Server som snacks, som forrett eller smårett med godt brød ved siden av.
Her finner du mange andre lekre salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå