- Legg kjøttet mellom to lag plastfilm på en skjærefjøl.
- Bruk den brede siden av en stor kniv, en tresleiv eller liknende og bank kjøttskiver ca. 1 cm tykke. Del dem i to.
- Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre med salt og pepper, og legg ferdig brunet kjøtt over på en tallerken.
- Kok ut stekepannen med buljong, og ta vare på den.
- Stek løken raskt i smør til den er lett brunet.
- Legg potet, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte (legg potet underst og øverst). Krydre poteter med salt mellom lagene.
- Hell kraft over tilslutt. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.
- La gryten småkoke på svak varme i ca. 45 minutter til potetene er myke og kjøttet mørt.
- Dryss over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.
Tips:
Om du ikke har kraft, kan du bruke buljongterning og vann.
Tips: Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 grader. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.
Her finner du mange deilige gryteretter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev