Matkurs og vinkurs

Beverage Makers Dinner 6. september i Oslo

Nyt 12 av Bergens beste øl og brennvin til 5 fantastiske retter på Nedre Foss Gård Bryggeri

Nyt 12 av Bergens beste øl og brennvin til 5 fantastiske retter på Nedre Foss Gård Bryggeri

Bli med på en uforglemmelig kveld med 7 Fjell Bryggeri, Bareksten Spirits og fem lekre retter spesialkomponert av kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård
08 Juli 2022 - 10:47
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her

Denne kvelden åpner Nedre Foss Gård dørene for en middag uten like. Kjøkkensjef Erlend Sætherø har utviklet en meny som vil akkompagnere kveldens drikkevarer, og de er det ikke få av. Denne mandagen får vi nemlig besøk av to av Vestlandets stoltheter, 7 Fjell Bryggeri og Bareksten Spirits, og sammen vil de guide deg gjennom en fantastisk 5-retters middag satt til førsteklasses drikkevarer.  

7 Fjell Bryggeri
(Foto: 7 Fjell Bryggeri)

7 Fjell Bryggeri brygget sine første dråper i 2013 og har siden den gang vært en stadig voksende aktør i ølverdenen som har stått for kvalitet, stabilitet og selvsagt også nyskapning. Hos 7 Fjell møtes tradisjonalister og innovatører som ved hjelp av det verdensberømte bergensregnet tryller frem de lekreste dråper. Denne kvelden får vi smake hele 10 av ølene deres, og både Tina Trengereid Bertelsen og Spencer Ward pakker sine gjøglertriks i kofferten og tar turen over fjellet for å gjøre oss del av deres verden for en kveld.

Her kan du lese hva Apéritif synes om 7 Fjell sine øl.

7 Fjell besøker Nedre Foss Gård Bryggeri
F.v.: Nedre Foss Gårds kjøkkensjef Erlend Sætherø, 7 Fjells salgstjuagutt Spencer Ward og salgstøs Tina Bertelsen, og barsjef Amit Raithatha.


Bareksten Spirits er hjertebarnet til Sitg Bareksten, som siden 2015 har vært del av Oss Craft Distillery i Bergen. Her fokuseres det på kortreist og bærekraftig produksjon, og Barekstens produkter er kjent for sine rene smaker som er inspirert av gamle tradisjoner. Allerede i 2017 vant Bareksten Botanical Gin dobbel gull i VM for brennevin, og denne bragden har siden da blitt gjentatt både i 2019 og 2021.
Fra Bareksten får vi besøk av Kim Olsen som vil gi oss et innblikk i Barekstens myteomspunnede verden.

Her kan du lese mer om Bareksten, og her kan du se hva Apéritif synes om produktene hans.

Stig Bareksten og Kim Olsen
Sjefsdestillatør og gründer Stig Bareksten og Brand Activation Manager Kim Olsen


Denne middagen vil by på utsøkte matretter, deilig drikke, og ikke minst spennende personligheter. 

Se menyen og meld deg på nedenfor.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her