Matkurs og vinkurs

Beverage Makers Dinner 6. september i Oslo

Nyt 12 av Bergens beste øl og brennvin til 5 fantastiske retter på Nedre Foss Gård Bryggeri

Nyt 12 av Bergens beste øl og brennvin til 5 fantastiske retter på Nedre Foss Gård Bryggeri

Bli med på en uforglemmelig kveld med 7 Fjell Bryggeri, Bareksten Spirits og fem lekre retter spesialkomponert av kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård
08 Juli 2022 - 10:47
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her

Denne kvelden åpner Nedre Foss Gård dørene for en middag uten like. Kjøkkensjef Erlend Sætherø har utviklet en meny som vil akkompagnere kveldens drikkevarer, og de er det ikke få av. Denne mandagen får vi nemlig besøk av to av Vestlandets stoltheter, 7 Fjell Bryggeri og Bareksten Spirits, og sammen vil de guide deg gjennom en fantastisk 5-retters middag satt til førsteklasses drikkevarer.  

7 Fjell Bryggeri
(Foto: 7 Fjell Bryggeri)

7 Fjell Bryggeri brygget sine første dråper i 2013 og har siden den gang vært en stadig voksende aktør i ølverdenen som har stått for kvalitet, stabilitet og selvsagt også nyskapning. Hos 7 Fjell møtes tradisjonalister og innovatører som ved hjelp av det verdensberømte bergensregnet tryller frem de lekreste dråper. Denne kvelden får vi smake hele 10 av ølene deres, og både Tina Trengereid Bertelsen og Spencer Ward pakker sine gjøglertriks i kofferten og tar turen over fjellet for å gjøre oss del av deres verden for en kveld.

Her kan du lese hva Apéritif synes om 7 Fjell sine øl.

7 Fjell besøker Nedre Foss Gård Bryggeri
F.v.: Nedre Foss Gårds kjøkkensjef Erlend Sætherø, 7 Fjells salgstjuagutt Spencer Ward og salgstøs Tina Bertelsen, og barsjef Amit Raithatha.


Bareksten Spirits er hjertebarnet til Sitg Bareksten, som siden 2015 har vært del av Oss Craft Distillery i Bergen. Her fokuseres det på kortreist og bærekraftig produksjon, og Barekstens produkter er kjent for sine rene smaker som er inspirert av gamle tradisjoner. Allerede i 2017 vant Bareksten Botanical Gin dobbel gull i VM for brennevin, og denne bragden har siden da blitt gjentatt både i 2019 og 2021.
Fra Bareksten får vi besøk av Kim Olsen som vil gi oss et innblikk i Barekstens myteomspunnede verden.

Her kan du lese mer om Bareksten, og her kan du se hva Apéritif synes om produktene hans.

Stig Bareksten og Kim Olsen
Sjefsdestillatør og gründer Stig Bareksten og Brand Activation Manager Kim Olsen


Denne middagen vil by på utsøkte matretter, deilig drikke, og ikke minst spennende personligheter. 

Se menyen og meld deg på nedenfor.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her