Fire nye norske Michelin-stjerner til Norge
Schlägergården, Hot Shop og Hyde i Oslo og ikke minst Lysverket i Bergen kan nå klebe det røde Michelin-symbolet på døren.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Schlägergården, Hot Shop og Hyde i Oslo og ikke minst Lysverket i Bergen kan nå klebe det røde Michelin-symbolet på døren.
Les hele sakenNicolai Wiedmer legemliggjør tysk gjestfrihet gjennom sine to restauranter Mättle og Eckert i Baden, selve vuggen til tysk gastronomi.
Les hele sakenMichelin-stjernene er restaurantenes pallplassering og kokkene bak er bransjens avantgardister. Hvorfor hylles de ikke for det i stedet for å bli mistenkeliggjort og til dels latterliggjort av dem som har ansvaret for å gi matnasjonen Norge riktige ramme
Les hele sakenMenyen presenteres i form av emojis. Man spiser de fleste rettene med hendene og én gang er det til og med lov å slikke tallerkenen. Alt dette skjer på stjernerestauranten Gaggan i Bangkok.
Les hele sakenCredo og Heidi Bjerkan og Fagn med Jonas Andre Nåvik ved grytene fikk hver sin Michelin-stjerne i 2019-utgaven av Michelin Nordic. Det har definitivt satt Trondheim på matkartet.
Les hele sakenThe Edible Country – er en do-it-yourself-gourmetrestaurant på sju ulike adresser i Sverige. Menyen består av ni smakfulle retter komponert av fire Michelin-kokker som gjestene tilbereder og lager selv i naturen.
Les hele sakenDermed får Oslos nyeste bydel også en trestjerners restaurant å skilte med. Og fra i dag kan du studere livet på Maaemo gjennom en ny dokumentarserie. Se traileren her.
Les hele sakenPå Adeline Grattards Yam’Tcha forenes tradisjonsrik fransk gastronomi med asiatisk kokekunst. Møt den kvinnelige kokken som tør å revolusjonere det franske kjøkkenet.
Les hele sakenMaaemo, Statholdergaarden og Credo er med på å sette Norge på det gastronomiske verdenskartet. Og da snakker vi om den virkelige eliten.
Les hele sakenStjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene
Les hele sakenSushisensasjonen i Stavanger, Sabi Omakase, får Norges nyeste Michelin-stjerne.
Les hele sakenDen franske Michelin-dommen er avsagt. En ny trestjerner: Le 1947. Dessuten 12 nye tostjernere og 57 nye enstjernere.
Les hele sakenDette er framtidens meny ifølge Angel Leon på Aponiente ved den spanske Atlanterhavskysten. Hans mål er å erstatte alle råvarer som dyrkes på land med det som kommer fra havet. Det har gitt ham to Michelin-stjerner så langt.
Les hele sakenNorges eneste trestjerner har klatret opp til 24. plass på matnerdelisten OAD.
Les hele sakenDet er nok ikke lenge igjen før Michelin-inspektørene beveger seg nordover i østersjøområdet. Og White Guide utvider allerede i 2017 med Baltikum. Det er uansett økende optimisme og matglede blant de beste kokkene i denne populære destinasjonen for nordme
Les hele sakenFor første gang i historien får Norge tre stjerner i Michelin-guiden. Og en ny i Oslo og en i Stavanger.
Les hele sakenDanske Luksus i New York er den første Michelin-restauranten med kun øl på menyen. Øl er på full fart inn i fine dining-verdenen.
Les hele sakenVerdens beste kokker har valgt sine favoritter i egne rekker. Og deres rangering skiller seg en del fra andre kåringer. Michel Bras er den som får størst honnør.
Les hele sakenFeiringen av Geraniums første fem år ble et storslagent toppmøte mellom Rasmus Kofoed og Søren Ledet og deres 12 beste kokkekolleger. Se bildene her.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 27. februar har du en unik mulighet til å smake på 8 utsøkte viner fra en historisk vinprodusent fra Burgund. Den første kvinnelige visepresidenten tar selv turen til Norge for å dele sin kunnskap og historier om vinene.
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenDette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.
28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven - og til veldig gode priser. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.
Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.
Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet
Les hele sakenDenne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.
Les hele sakenApéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenDet er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.
Les hele sakenHer får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.
Les hele saken