Fire nye norske Michelin-stjerner til Norge
Schlägergården, Hot Shop og Hyde i Oslo og ikke minst Lysverket i Bergen kan nå klebe det røde Michelin-symbolet på døren.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Schlägergården, Hot Shop og Hyde i Oslo og ikke minst Lysverket i Bergen kan nå klebe det røde Michelin-symbolet på døren.
Les hele sakenNicolai Wiedmer legemliggjør tysk gjestfrihet gjennom sine to restauranter Mättle og Eckert i Baden, selve vuggen til tysk gastronomi.
Les hele sakenMichelin-stjernene er restaurantenes pallplassering og kokkene bak er bransjens avantgardister. Hvorfor hylles de ikke for det i stedet for å bli mistenkeliggjort og til dels latterliggjort av dem som har ansvaret for å gi matnasjonen Norge riktige ramme
Les hele sakenMenyen presenteres i form av emojis. Man spiser de fleste rettene med hendene og én gang er det til og med lov å slikke tallerkenen. Alt dette skjer på stjernerestauranten Gaggan i Bangkok.
Les hele sakenCredo og Heidi Bjerkan og Fagn med Jonas Andre Nåvik ved grytene fikk hver sin Michelin-stjerne i 2019-utgaven av Michelin Nordic. Det har definitivt satt Trondheim på matkartet.
Les hele sakenThe Edible Country – er en do-it-yourself-gourmetrestaurant på sju ulike adresser i Sverige. Menyen består av ni smakfulle retter komponert av fire Michelin-kokker som gjestene tilbereder og lager selv i naturen.
Les hele sakenDermed får Oslos nyeste bydel også en trestjerners restaurant å skilte med. Og fra i dag kan du studere livet på Maaemo gjennom en ny dokumentarserie. Se traileren her.
Les hele sakenPå Adeline Grattards Yam’Tcha forenes tradisjonsrik fransk gastronomi med asiatisk kokekunst. Møt den kvinnelige kokken som tør å revolusjonere det franske kjøkkenet.
Les hele sakenMaaemo, Statholdergaarden og Credo er med på å sette Norge på det gastronomiske verdenskartet. Og da snakker vi om den virkelige eliten.
Les hele sakenStjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene
Les hele sakenSushisensasjonen i Stavanger, Sabi Omakase, får Norges nyeste Michelin-stjerne.
Les hele sakenDen franske Michelin-dommen er avsagt. En ny trestjerner: Le 1947. Dessuten 12 nye tostjernere og 57 nye enstjernere.
Les hele sakenDette er framtidens meny ifølge Angel Leon på Aponiente ved den spanske Atlanterhavskysten. Hans mål er å erstatte alle råvarer som dyrkes på land med det som kommer fra havet. Det har gitt ham to Michelin-stjerner så langt.
Les hele sakenNorges eneste trestjerner har klatret opp til 24. plass på matnerdelisten OAD.
Les hele sakenDet er nok ikke lenge igjen før Michelin-inspektørene beveger seg nordover i østersjøområdet. Og White Guide utvider allerede i 2017 med Baltikum. Det er uansett økende optimisme og matglede blant de beste kokkene i denne populære destinasjonen for nordme
Les hele sakenFor første gang i historien får Norge tre stjerner i Michelin-guiden. Og en ny i Oslo og en i Stavanger.
Les hele sakenDanske Luksus i New York er den første Michelin-restauranten med kun øl på menyen. Øl er på full fart inn i fine dining-verdenen.
Les hele sakenVerdens beste kokker har valgt sine favoritter i egne rekker. Og deres rangering skiller seg en del fra andre kåringer. Michel Bras er den som får størst honnør.
Les hele sakenFeiringen av Geraniums første fem år ble et storslagent toppmøte mellom Rasmus Kofoed og Søren Ledet og deres 12 beste kokkekolleger. Se bildene her.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenGå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
Les hele saken2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.
Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.
2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.
Les hele sakenDet er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.
Les hele sakenBli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.
Les hele sakenEtter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.
Les hele sakenVarm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.
Les hele sakenTa med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.
Les hele saken