Michelin
Tre stjerner til Maaemo

Tre stjerner til Maaemo

For første gang i historien får Norge tre stjerner i Michelin-guiden. Og en ny i Oslo og en i Stavanger.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2016 - 11:27

At Maaemo får tre stjerner, at Oslo får en ny stjernerestaurant gjennom Kontrast og at Stavanger får sin første gjennom Re-naa, er akkurat det Norge trenger nå for å markere seg som en gastronomisk destinasjon på linje med resten av Norden.

Det kan ikke kalles annet enn en sensasjon at Maaemo mottar sin tredje stjerne bare litt over fem år siden åpningen. 

Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang mottok de tre stjernene med (tilsynelatende stoisk) ro. I en epost utrykker han tydelig at dette varmer godt: Det er en vakker drøm som oppfylles og den nye Michelin-guiden gjenspeiler det spennende bidraget den nordiske regionen gir til verdensgastronomien. Han legger til: Selv om det er en fantastisk utmerkelse å få tre stjerner, har vi ingen planer om å hvile på laurbærene og skal jobbe hardt for å pushe det norske kjøkken og bli enda dyktigere i det vi gjør.

At Kontrast og Mikael Svensson får sin første stjerne har vært et av de sterkeste ryktene foran den nye Michelin Nordic-guiden. Som altså også har vært utenfor storbyene. Dermed kan Svein-Erik Renaa i Stavanger høste sin første stjerne for sin restaurant Re-naa.  

Smalhans er Norges nye tilskudd på BIB-Gourmand-siden. Det er snakk om restauranter som gir ekstra god valuta for pengene.

Resultatet fra resten av Norden ble også klart i dag. Geranium i København fikk sin tredje stjerne samtidig med Maaemo.

Slik gikk det til da Geranium feiret fem år

Og Fäviken utenfor Åre i Sverige fikk sine to stjerner. 

Dette kan du oppleve på Fäviken

Nye enstjernere i Sverige er Sushi Sho (Stockholm), Borgholm (Øland), Upper House (Gøteborg) og PM & Vänner i Växjø. I Danmark: Kadeau (Bornholm), Fredriksminde (Præstø), Kong Hans Kælder (København) og Hennes Kirkeby's Kro (Esbjerg). 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her