Geranium
Årets toppmøte for kokker

Årets toppmøte for kokker

Feiringen av Geraniums første fem år ble et storslagent toppmøte mellom Rasmus Kofoed og Søren Ledet og deres 12 beste kokkekolleger. Se bildene her.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2015 - 11:37

Og det var ikke hvilke som helst kokkekolleger som var invitert til «workshop». Derimot de 12 kokkene som Rasmus Kofoed og Søren Ledet mener har betydd mest for deres og Geraniums suksess. Vi snakker om kokker i virkelig stjerneklasse. Norge var representert ved Esben Holmboe Bang, Maaemo og Bent Stiansen, Statholdergaarden, også kjent som Geraniums fremste ambassadør.

Her kan du lese mer om filosofien bak Geranium

Invitasjonen var i god kokkeånd å jobbe sammen om et «Babettes gjestebud», både lunsj og middag, bestående av de respektive kokkenes signaturretter, alt fra snacks til petits fours. Til sammen 53 elementer – det ene mer imponerende enn det andre - ble presentert for et stadig mer målløst kobbel av matjournalister, leverandører og familie.

Favoritter er Esben Holmboe Bangs kamskjell-tribute til Geranium, Jacob Jan Boermas Gillardeau-østers med røykt potet, lime, sennep og persille, Torsten Schmidts østers med sjøgress, fermentert korn og egen østersaus. Og siste men ikke minst, markerte Bent Stiansens gravet reinsdyr med tyttebær en frisk avslutning på en lang rekke tyngre kjøttkreasjoner.

Til hjelp for å få den enorme strømmen av lekkerbiskener til å flyte fra kjøkkenet og til gjestene hadde Geranium kalt inn ekstra forsterkninger. Restaurantsjef Frederic Kaiser fra trestjerneren Epicure i Paris dirigerte «showet». Norge er for øvrig sterkt representert i service på Geranium for tiden med Helle Hasting, Julie Ekse Jenssen og Christian Algreen Berger.

Årets definitive mathappening som eventet fortjener å kalles, markerer også fortsettelsen på eventyret i Parken – Københavns svar på Ullevål. De var i desember 2010 at Rasmus Kofoed og Søren Ledet kunne åpne «Geranium 2.0» - etter et kort opphold i Kongens Have.

Vi besøkte også Geranium på deres første adresse

Rett etter åpningen i slutten av januar 2011 tok Rasmus Kofoed sitt Bocuse d’Or-gull, etter å ha innkassert både bronse og sølv i de to foregående rundene. En helt unik bragd som ingen har gjort verken før eller etter.

De fem første suksessrike årene har også gitt restauranten to Michelin-stjerner med et «folkekrav» om en tredje og en lang rekke beundrere også blant sine egne.

Foto: Claes Bech Poulsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her