Salater er godt til så mangt, både de varme og de kalde variantene. Selv om en oppskrift er praktisk å følge, lykkes man ofte med bare å prøve seg fram eller å bruke det en måtte ha tilgjengelig. Ofte kan en salat være en fin måte å få brukt opp restemat. Og poteter fra dagen før er perfekt i slike retter.
Varm potetsalat
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
84 POENG
Rødbete- og potetsalat
Fremgangsmåte
- Poteter, rødbeter, slangeagurk og epler skjæres i terninger og løken renses og finhakkes.
- Alt blandes lett inn i dressingen og finklippet kruspersille drysses eventuelt over til slutt.
Denne salaten er ypperlig på lunsjbordet, og ellers spesiell god til fiskeretter.
På jakt etter en annen salat. Den finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing
Fremgangsmåte
Rens fisken fri for skinn og ben og del den i mindre serveringsstykker.
Tips:
Du kan godt bruke grillet laksefilet i stedet for kokt laks i denne oppskriften.
Kok nypotetene møre med skallet på. Del dem i skiver mens de fortsatt er varme og anrett dem på et fat.
Riv salaten og fordel den på fatet, fordel fisken over.
Bland sammen rømme, sitronsaft, finhakket dill og sukker. Du kan også rive litt sitronskall (pass på å vaske sitronen nøye!) i dressingen.
Drypp dressingen over potetsalaten like før servering.
Mange flere retter med laks finner du her
Tips: For en perfekt posjert (kokt) laks gjør du som følger: Del laksen i serveringsstykker og strø på godt med salt. La ligge i ca 15 minuter. Skyll av saltet.
Legg filetene med skinnsiden opp i et ildfast fat og kok opp vann med 1 ts salt pr liter vann. Ha gjerne sitronskiver eller annet krydder som laurbærblad i vannet.
Hell det kokende vannet over fisken og la den stå til du lett kan dra av skinnet fra fileten - perfekt resultat hver gang.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
-
79 POENG
- 1. Vi hadde ikke overlevd uten poteten
- 2. Potet i suppe er topp
- 3. Gratinering + potet = godt
- 4. Bakte poteter er et måltid i seg selv
- 5. Potetsalat kan også være hovedrett
- 6. Pytt i panne er manges favoritt
- 7. Poteter kommer i andre farger
- 8. Poteter som tilbehør kan lages på mange måter
- 9. Poteter i vafler og bakst må prøves