Alltid populært, nesten uansett aldersgruppe. Det er en smak/kalorisak om det skal nyttes fløte eller melk eller en blanding. Men glem aldri at potet er mager kost, så den trenger fett.
Flere oppskrifter på gratinerte poteter
Slik lager du fløtegratinerte poteter
Fremgangsmåte
- Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver før de legges over i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss så over finhakket hvitløk, salt og pepper.
- Hell over fløten. Formen settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 °C. Beregn steketiden til vel 1 time. Ca. 20 minutter før formen skal tas ut, drysses det over et lag med reven ost.
Tips:
Gratinerte poteter kan varieres mye. Finhakket løk, tynne purreringer, finhakket paprika og ev. litt chili kan med fordel nyttes. Sopp i skiver kan også være et alternativ.
Dersom potetskivene gis et oppkok først, forkortes tiden i stekeovnen.
Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt.
NB. Lag store porsjoner med gratinerte poteter, da erfaringen tilsier at det "går mye", mens "tilbehøret" drøyes!
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
- 1. Vi hadde ikke overlevd uten poteten
- 2. Potet i suppe er topp
- 3. Gratinering + potet = godt
- 4. Bakte poteter er et måltid i seg selv
- 5. Potetsalat kan også være hovedrett
- 6. Pytt i panne er manges favoritt
- 7. Poteter kommer i andre farger
- 8. Poteter som tilbehør kan lages på mange måter
- 9. Poteter i vafler og bakst må prøves